ספגטי שמנת, פטריות ובזיליקום – משביע וטעים | השף הלבן

ספגטי שמנת, פטריות ובזיליקום

אורחה משביעה וטעימה שכל אחד יאהב

מאת: שיר מגן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי שמנת, פטריות ובזיליקום

המרכיבים לסיר:

  • 1 חבילה ספגטי, רצוי מספר 2
  • 2 חבילות שמנת מתוקה
  • 2 חבילות פטריות שמפניון, רצוי טרי
  • 2 יחידות בצל
  • 2 יחידות שן שום
  • לפי הטעם שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית קמח
  • לפי הטעם מלח
  • * לפי הטעם פלפל שחור
  • לפי הטעם בזיליקום טרי
  • 1 כף יין לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר קטן מחממים קצת שמן זית על אש קטנה.

  • 02.

    קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה קלה.

  • 03.

    מוסיפים את שיני השום הכתושות מוסיפים את החמאה ואת הפיטריות (צריך לחתוך אותם לרצועות ולהוריד להם את הגבעול)

  • 04.

    מוסיפים את היין הלבן ומטגנים עד שהיין מתאדה והפיטריות משחימות מעט.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת המתוקה.

  • 06.

    בכוס מערבבים את הקמח והחלב עד שאין גושים ומוסיפים לסיר עם השמנת ומערבבים.

  • 07.

    מוסיפים מלח (הרבה) פלפל שחור לפי הטעם ובזיליקום.

  • 08.

    להקפיד לערבב כל הזמן ולבשל על אש קטנה עד לרתיחה לתת לשמנת לעלות ואז לכבות את האש.

  • 09.

    בו זמנית אפשר לבשל את הספגטי בסיר גדול עם הרבה מים וכפית מלח. כשהוא מוכן יש לסננן ולהוסיף כף שמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(1559)