ספגטי שמנת, פטריות ובזיליקום
אורחה משביעה וטעימה שכל אחד יאהב
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לסיר:
- 1 חבילה ספגטי, רצוי מספר 2
- 2 חבילות שמנת מתוקה
- 2 חבילות פטריות שמפניון, רצוי טרי
- 2 יחידות בצל
- 2 יחידות שן שום
- לפי הטעם שמן זית
- 30 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית קמח
- לפי הטעם מלח
- * לפי הטעם פלפל שחור
- לפי הטעם בזיליקום טרי
- 1 כף יין לבן
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר קטן מחממים קצת שמן זית על אש קטנה.
-
02.
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד להזהבה קלה.
-
03.
מוסיפים את שיני השום הכתושות מוסיפים את החמאה ואת הפיטריות (צריך לחתוך אותם לרצועות ולהוריד להם את הגבעול)
-
04.
מוסיפים את היין הלבן ומטגנים עד שהיין מתאדה והפיטריות משחימות מעט.
-
05.
מוסיפים את השמנת המתוקה.
-
06.
בכוס מערבבים את הקמח והחלב עד שאין גושים ומוסיפים לסיר עם השמנת ומערבבים.
-
07.
מוסיפים מלח (הרבה) פלפל שחור לפי הטעם ובזיליקום.
-
08.
להקפיד לערבב כל הזמן ולבשל על אש קטנה עד לרתיחה לתת לשמנת לעלות ואז לכבות את האש.
-
09.
בו זמנית אפשר לבשל את הספגטי בסיר גדול עם הרבה מים וכפית מלח. כשהוא מוכן יש לסננן ולהוסיף כף שמן זית.
הכנת? כאן מדרגים