פסטה קרמית ברוטב שום צלוי | השף הלבן

פסטה קרמית ברוטב שום צלוי

פסטה ברוטב בשמל ושום צלוי עם חלב וחמאה של תנובה

מאת: בן שי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה קרמית ברוטב שום צלוי

המרכיבים ל4-5 יחידות:

מרכיבים:
  • 1 ראש שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות חמאה תנובה
  • קמח - 3 כפות
  • חלב תנובה - 2-3 כוסות, לפי הצורך
  • חבילת פסטה
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • מלח - לפי הצורך
  • פלפל שחור - לפי הצורך
  • פטרוזיליה קצוצה - חופן
  • פתיתי פרמזן - חבילה
גודל תבנית: תבנית גדולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוטמים את הקצה של השום, מניחים על נייר כסף, משמנים במעט שמן זית ומתבלים במלח. סוגרים בנייר הכסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך 45 דקות. מוציאים את השום הצלוי ומועכים למשחה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    בסיר מחממים 3 כפות חמאה עד שהיא משחימה מעט, מוסיפים את משחת השום והקמח ומטגנים על חום בינוני למשך כדקה-שתיים.

  • 03.

    תוך כדי ערבוב מוזגים חלב קר לתוך הסיר, בקצב איטי כדי להימנע מגושים. כשהחלב יתחמם הקמח יסמיך אותו ונקבל רוטב בשמל שום נהדר. אם צריך עוד חלב אפשר להוסיף.

  • 04.

    מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

  • 05.

    במקביל מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים ומבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה.

  • 06.

    מסננים ומעבירים את הפסטה אל הרוטב. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, אגוז מוסקט ופרמזן ומערבבים. מגישים ואוכלים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(42)