מתכון מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד | השף הלבן

מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד

בואו להכיר את המלפאטי- ניוקי גבינה ברוטב מיוחד של שמנת ותרד. ההנאה מובטחת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
מלפאטי (ניוקי גבינה ותרד) ברוטב שמנת ותרד

המרכיבים ל5 מנות:

  • 50 גרם חמאה
  • 500 גרם עלי תרד נקיים
  • 200 גרם (כחצי חבילה) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 90 גרם קמח
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 150 גרם (חבילה וחצי) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
לרוטב:
  • 250 מ"ל שמנת 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם עלי תרד נקיים קצוצים גס
  • 6 כפות יין לבן
  • 50 גרם (חצי חבילה) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 20 גרם חמאה
  • 1 שן שום כתושה
לניוקי:

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הניוקי:חולטים את התרד למשך דקה בסיר גדול עם מים רותחים ומלח. מסננים וסוחטים את התרד היטב.

  • 02.

    ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את התרד החלוט ומתבלים במלח ובפלפל. מאדים למשך 2-3 דקות, מצננים וקוצצים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מערבבים בקערה גדולה את גבינת הכנען עם הקמח, החלמונים, המוסקט הטחון, פתיתי הפרמזן והתרד. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מקמחים קלות מגש עם נייר אפייה. יוצרים כדורי ניוקי מהתערובת בעזרת שתי כפיות ומניחים על המגש המקומח. מנערים את הניוקי עם הקמח על המגש קלות.

  • 05.

    מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.

  • 06.

    להכנת הרוטב:ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השום ועלי התרד, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מצמצמים את היין למשך כדקה-שתיים ומוסיפים את השמנת והמוסקט הטחון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 07.

    להשלמת המנה:מבשלים את הניוקי במים הרותחים, עד שהם צפים. מסננים ומעבירים ישירות לרוטב במחבת.

  • 08.

    מערבבים את הניוקי עם הרוטב, מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(398)