ספגטי בסגנון ים תיכוני | השף הלבן

ספגטי בסגנון ים תיכוני

ספגטי באווירה ים תיכונית עם תוספות טעימות שמוסיפות עניין לארוחה

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי בסגנון ים תיכוני
צילום: אינס ינאי עיצוב: אינס ינאי

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 מיכל שמנת לבישול 23% השף הלבן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מי בישול של הפסטה
  • 1 חבילת ספגטי לינגווני
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 חציל בינוני פרוס לקוביות בינוניות-קטנות
  • 1/4 כוס עלי זעתר \ אורגנו
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
להגשה:
  • פטה כבשים 5% פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את החציל הפרוס לקוביות בקערה ומוסיפים לו שלוש כפות שמן זית

  • 02.

    מערבבים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה אופים כ- 25 דקות ב- 200 מעלות עד השחמה

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 03.

    בזמן שהחציל נאפה מבשלים את הספגטי לפי הוראות יצרן, מסננים מנוזלים ושומרים כוס ממי הבישול

  • 04.

    בסיר רחב מניחים שמן זית, שום, עגבניות מיובשות ומערבבים כ- 3 דקות, מוסיפים את המלח, הפלפל וקליפת הלימון, מערבבים ומוסיפים את מי בישל הפסטה ואת השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את קוביות החציל ואת הספגטי, מערבבים שום ומסירים מהאש

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את הזיתים ומפזרים עלי אורגנו ופטה מפוררת מעל

הכנת? כאן מדרגים
(1)