מתכון לזניה גבינות ועגבניות | השף הלבן

לזניה גבינות ועגבניות

מאכל קלאסי איטלקי שיתקבל בברכה בכל ארוחה חלבית ובאירועים על בסיס חלבי

מאת: טלי ברגר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה גבינות ועגבניות

המרכיבים ל8 מנות תבניות פאי בקוטר 26 ס"מ:

  • חבילת עלי לזניה
  • קופסאת שימורים של עגבניות מקולפות
  • 1 שן שום
  • כף בזיליקום
  • מיכל גבינת נפוליאון(אפשר במקום קוטג')
  • 200 גרם גבינת חמד חתוכה לקוביות
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח לפי טעם
  • פלפל לפי הטעם
  • 200 גרם גבינה צהובה מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את כל החומרים יחד, למעט הגבינה הצהובה.

  • 02.

    מסדרים בתבנית שכבה של עלים (לא חייב בבישול) ומעליה יוצקים מהתערובת שכבה אחידה, אח"כ מסדרים שכבה של עלים ושכבה של תערובת ושוב שכבה של עלים.

  • 03.

    מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך ארבעים דקות.

  • 04.

    מסירים את נייר הכסף מפזרים את הגבינה הצהובה ונותנים לזה עוד 10 ד' עד שהגבינה מבעבעת.  

הכנת? כאן מדרגים
(203)