מתכון למיני לזניות מבצק פילו | השף הלבן

מיני לזניות מבצק פילו

10 דקות! זה כל מה שיידרש מכם כדי להכין את המנה הנפלאה הזו של מיני לזניות במילוי גבינות. מנה מצוינת לאירוח ולארוחות משפחתיות מקוריות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל

המרכיבים ל 16 יחידות:

  • 4 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 300 גרם בולגרית רכה או גבינת פטה "פיראוס"
  • 300 גרם גבינת "עמק" מגורדת דק
  • 2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן "אוליביה"
  • תרסיס שמן זית או קנולה
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. מניחים מעליו עוד עלה פילו ומשמנים גם אותו (חשוב לשמן את כולו).

  • 03.

    חותכים את שני עלי הפילו המחוברים ל-8 ריבועים וכל ריבוע מניחים בתוך תבנית שקעים משומנת אף היא.

  • 04.

    מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית ואם יש שאריות בצק מעל מכניסים אותן קצת פנימה. חוזרים על הפעולה עם 2 עלי הפילו הנותרים.

  • 05.

    מניחים בכל שקע בצק מעט גבינה צהובה מגורדת, כף גבינת פטה או בולגרית ו-2 כפות רוטב עגבניות ומכסים מעל שוב בגבינה צהובה.

  • 06.

    אופים במשך 20 דקות או עד שהמאפים זהובים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 07.

    מגישים לצד סלט טרי.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(19)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.