מיני לזניות מבצק פילו
10 דקות! זה כל מה שיידרש מכם כדי להכין את המנה הנפלאה הזו של מיני לזניות במילוי גבינות. מנה מצוינת לאירוח ולארוחות משפחתיות מקוריות
המרכיבים ל 16 יחידות:
- 4 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 300 גרם בולגרית רכה או גבינת פטה "פיראוס"
- 300 גרם גבינת "עמק" מגורדת דק
- 2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן "אוליביה"
- תרסיס שמן זית או קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. מניחים מעליו עוד עלה פילו ומשמנים גם אותו (חשוב לשמן את כולו).
-
03.
חותכים את שני עלי הפילו המחוברים ל-8 ריבועים וכל ריבוע מניחים בתוך תבנית שקעים משומנת אף היא.
-
04.
מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית ואם יש שאריות בצק מעל מכניסים אותן קצת פנימה. חוזרים על הפעולה עם 2 עלי הפילו הנותרים.
-
05.
מניחים בכל שקע בצק מעט גבינה צהובה מגורדת, כף גבינת פטה או בולגרית ו-2 כפות רוטב עגבניות ומכסים מעל שוב בגבינה צהובה.
-
06.
אופים במשך 20 דקות או עד שהמאפים זהובים.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים לצד סלט טרי.
-
08.
בתאבון!