לזניית חצילים פלפלים וקוטג' | השף הלבן

לזניית חצילים פלפלים וקוטג'

לזניית ירקות וקוטג' חמה, טעימה ועשירה לכל המשפחה

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לזניית חצילים פלפלים וקוטג'
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי
המרכיבים ל 10-12 מנות:
לשכבות:
  • 500 גרם דפי לזניה
לתבשיל ירקות:
  • 2 חצילים בינוניים
  • 2 בצלים סגולים
  • 2 פלפלים אדומים
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 2 פחיות עגבניות מרוסקות (800 גרם)
  • 2 שיני שום
לשכבת הקוטג':
  • 2 חבילות קוטג' 5% של תנובה
  • 200 גרם פתיתי גבינת עמק של תנובה
  • מלח, פלפל, אורגנו יבש
להקרמה:
  • 200 גרם פתיתי גבינת עמק של תנובה
גודל תבנית: תבנית חד פעמית בינונית / תבנית חרסינה
הוראות הכנה:
  • 01.

    פורסים את כל הירקות לקוביות בינוניות, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ואופים בתנור חומם מראש ל180 מעלות טורבו כשעה עד להזהבה.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים עגבניות מרוסקות עם שום וכל הירקות הצלויים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אם התערובת מעט חמוצה ניתן להוסיף מעט סוכר).

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים את הקוטג' עם הגבינה הצהובה, נוסיף מלח, פלפל וכפית אורגנו יבש.

  • 04.

    בתבנית אלומיניום בינונית או בפיירקס / תבנית חרס מסדרים שכבה דקה של רוטב העגבניות, מעליו מניחים שכבה של דפי לזנייה ומעל זה עוד שכבה של רוטב העגבניות.

  • 05.

    מסדרים מעל תלוליות של תערובת הקוטג' וחוזרים על הפעולות עד לסיום כלל המרכיבים.

  • 06.

    בשכבה האחרונה מפזרים עוד שכבת דפי לזנייה, מעלי מזלפים מעט שמן זית ומפזרים גבינה צהובה מעל. מומלץ למזוג על השכבה האחרונה כמה כפות מים על כל שטח דפי הלזנייה.

  • 07.

    מכסים את הכלי בנייר כסף ומעבירים לאפייה של כשעה ב180 מעלות טורבו, לאחר שעה מסירים את נייר הכסף ואופים עד להזהבת הגבינה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)