לזניה בטטות, תרד וקשקבל
לזניה מיוחדת לארוחת החג! קבלו את המתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות ללזניית בטטה, תרד וקשקבל. בשונה מלזניה רגילה, פה הבטטות מחליפות את עלי הלזניה
המרכיבים ל 8 מנות:
- 10 גרם חמאת תנובה מומסת לשימון התבנית
- 4-3 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות דק
- 70 גרם גבינת קשקבל COLLECTION מגוררת
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות קמח
- 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם בולגרית פיראוס 16% או 24% שומן - מסוננת
- 130 גרם גבינת קשקבל COLLECTION מגורדת דק
- 1 ביצה L
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד "סנפרוסט" מופשרים
- 1/2 כפית מלח
- מעט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת רוטב הבשמל: ממסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את החלב וטורפים 4-3 דקות, עד שהנוזל מסמיך.
טיימר מופעל
-
03.
מתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט, מסירים מהכיריים, מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
-
04.
מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי ברוטב. מניחים לצינון.
-
05.
להכנת תערובת התרד: מסננים אותו היטב מהנוזלים. מתבלים במלח ובאגוז מוסקט.
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית עם החמאה.
-
07.
להרכבת המנה: מסדרים על תחתית התבנית שכבה של פרוסות בטטה. מורחים עליהן 1/3 מכמות הבשמל ומפזרים 1/3 מכמות התרד.
-
08.
חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, כשבפעם השנייה מסיימים עם רוטב הבשמל.
-
09.
מפזרים מעל את גבינת הקשקבל.
-
10.
עוטפים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים 60-50 דקות, עד שהבטטה רכה (בודקים בעזרת מזלג).
טיימר מופעל
-
11.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
-
12.
מגישים לצד סלט ירוק טרי.
-
13.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: לגרסה נטולת גלוטן החליפו את הקמח ב-20 גרם קורנפלור.