שושני לזניה
הפכנו את הלזניה האהובה, לשושנים! שבלו מתכון מעולה לארוחת הערב, אירוח או חג ללזניה מנצחת עם רוטב שמנת ועגבניות שאי אפשר להישאר אדישים כלפיה

המרכיבים ל 3-4 מנות:
- ½ קילו (500 גרם) עגבניות שרי חצויות
- 2 בצלים לבנים, חתוכים לשמיניות
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות סוכר חום
- 4 גבעולי טימין
- כ-8 דפי לזניה
- 250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ¾ שקית (70 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- חצי פלפל חריף טרי קצוץ (לא חובה)
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- בזיליקום קצוץ (לא חובה)
- מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
ירקות צלויים: מחממים תנור על 220 מעלות, ומניחים על תבנית מרופסת בנייר אפייה את עגבניות השרי עם החלק הפנימי כלפי מעלה ואת רצועות הבצל. מפזרים את הסוכר החום, עלי הטימין ומעט מלח, מזלפים את שמן הזית וצולים בתנור כ-15-10 דק׳ עד להשמחה ומצננים.
-
02.
רוטב השמנת והעגבניות: בזמן שהירקות בתנור, מחממים בסיר את מרכיבי הרוטב כ-15 דקות על אשר נמוכה, עד שהוא מסמיך קלות
טיימר מופעל
-
03.
מילוי: בקערה קטנה מערבבים את הגבינות, הפלפל החריף והירקות הצלויים
-
04.
הרכבה: מבשלים את דפי הלזניה למידת "אל דנטה" - עד שאפשר לכופף אותם. חוצים אותם לחצי לאורכם, מורחים עליהם מלית ומגלגלים בעזרת הידיים
-
05.
בתחתית התבנית שמים את הרוטב, מסדרים שושנים של לזניה ומפזרים גבינות ביניהן
-
06.
אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה
טיימר מופעל
-
07.
לאחר האפייה, מפזרים מעט פרמזן לעיטור