לזניה עם בשמל, מוצרלה, רוטב עגבניות ובזיליקום | השף הלבן

לזניה קלאסית עם בשמל, פתיתי מוצרלה, רוטב עגבניות ובזיליקום

תמיד רציתם לדעת להכין לזניה צמחונית מקצועית? הנה מתכון לאחת מוצלחת במיוחד במילוי עגבניות וגבינות עם רוטב בשמל

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-8:

  • שמן זית לשימון התבנית
  • 3/4 חבילת עלי לזניה
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 2 מכלי רוטב בשמל "השף הלבן"
  • 1.5 כוסות חלב "תנובה"
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 שקית פתיתי מוצרלה "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה אחת מערבבים יחד עגבניות מרוסקות, 3 כפות שמן זית, שום, חצי כפית מלח, סוכר, פלפל ובזיליקום.

  • 02.

    בקערה שנייה טורפים במטרפה 2 יחידות רוטב בשמל, חלב, קורט אגוז מוסקט וחצי כפית מלח.

  • 03.

    מרכיבים את הלזניה:

  • 04.

    משמנים מעט תבנית בינונית ומרפדים בעלי לזניה.

  • 05.

    מניחים מעליהם רוטב בשמל, רוטב עגבניות, מעל פתיתי מוצרלה, חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים בפיזור פתיתי מוצרלה מעל השכבה האחרונה.

  • 06.

    מכסים בזהירות מבלי להצמיד בנייר אפייה אלומיניום אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות ומסירים את נייר האפיה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    אופים 10 דקות נוספות ללא כיסוי, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מתכון רוטב בשמל של השף הלבן

הכנת? כאן מדרגים
(3)