לזניה קלאסית עם בשמל, פתיתי מוצרלה, רוטב עגבניות ובזיליקום
תמיד רציתם לדעת להכין לזניה צמחונית מקצועית? הנה מתכון לאחת מוצלחת במיוחד במילוי עגבניות וגבינות עם רוטב בשמל
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-8:
- שמן זית לשימון התבנית
- 3/4 חבילת עלי לזניה
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 2 מכלי רוטב בשמל "השף הלבן"
- 1.5 כוסות חלב "תנובה"
- קורט אגוז מוסקט
- 1 שקית פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה אחת מערבבים יחד עגבניות מרוסקות, 3 כפות שמן זית, שום, חצי כפית מלח, סוכר, פלפל ובזיליקום.
-
02.
בקערה שנייה טורפים במטרפה 2 יחידות רוטב בשמל, חלב, קורט אגוז מוסקט וחצי כפית מלח.
-
03.
מרכיבים את הלזניה:
-
04.
משמנים מעט תבנית בינונית ומרפדים בעלי לזניה.
-
05.
מניחים מעליהם רוטב בשמל, רוטב עגבניות, מעל פתיתי מוצרלה, חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים בפיזור פתיתי מוצרלה מעל השכבה האחרונה.
-
06.
מכסים בזהירות מבלי להצמיד בנייר אפייה אלומיניום אופים בחום של 170 מעלות 20 דקות ומסירים את נייר האפיה.
טיימר מופעל
-
07.
אופים 10 דקות נוספות ללא כיסוי, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מתכון רוטב בשמל של השף הלבן
הכנת? כאן מדרגים