עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז
עלי גפן כמנה ראשונה אהודה הפעם עם טוויסט בדמות גבינה,מנה מקורית לחג השבועות
המרכיבים ל25 ממולאים:
- 25 עלי גפן משומרים
- 1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 כפות שמן קנולה
- 30 גרם צנוברים קלויים קלות
- עלים קצוצים מ- 3 גבעולי שמיר קצוצים
- מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס" מפוררת
- 1 כוס מים רותחים
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
- 1 כף דבש
- מלח
- עלים קצוצים מ-4 גבעולי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים ומשרים את עלי הגפן בקערה עם מים.
-
02.
מכינים את המלית: מבשלים את האורז חצי בישול: שמים את האורז השטוף בסיר עם כוס מים,מביאים לרתיחה ומבשלים 10-8 דקות, רק עד שהמים נספגים באורז.מקררים.
טיימר מופעל
-
03.
מטגנים בצל להזהבה,מקררים מעט ומערבבים עם האורז.
-
04.
מוסיפים צנוברים,נענע ושמיר,לימון וגבינה בולגרית ומערבבים.
-
05.
ממלאים את העלים: משטחים עלה גפן על משטח עבודה ומניחים במרכזו כפית מן התערובת.מקפלים את השוליים התחתונים מעל האורז ואת שני הצדדים פנימה ומגלגלים.
-
06.
מניחים את העלים הממולאים בסיר קטן בצפיפות בשכבה אחת ומניחים מעל צלחת להידוק.
-
07.
מבשלים: מערבבים מים רותחים,שמן,מיץ לימון,דבש ומלח.
-
08.
יוצקים לסיר עם העלים הממולאים ומביאים לרתיחה.מכסים,מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.מכבים,מקררים ומגישים.
טיימר מופעל