מתכון עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז | השף הלבן

עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז

עלי גפן כמנה ראשונה אהודה הפעם עם טוויסט בדמות גבינה,מנה מקורית לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז

המרכיבים ל25 ממולאים:

  • 25 עלי גפן משומרים
  • 1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 30 גרם צנוברים קלויים קלות
  • עלים קצוצים מ- 3 גבעולי שמיר קצוצים
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס" מפוררת
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • עלים קצוצים מ-4 גבעולי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומשרים את עלי הגפן בקערה עם מים.

  • 02.

    מכינים את המלית: מבשלים את האורז חצי בישול: שמים את האורז השטוף בסיר עם כוס מים,מביאים לרתיחה ומבשלים 10-8 דקות, רק עד שהמים נספגים באורז.מקררים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מטגנים בצל להזהבה,מקררים מעט ומערבבים עם האורז.

  • 04.

    מוסיפים צנוברים,נענע ושמיר,לימון וגבינה בולגרית ומערבבים.

  • 05.

    ממלאים את העלים: משטחים עלה גפן על משטח עבודה ומניחים במרכזו כפית מן התערובת.מקפלים את השוליים התחתונים מעל האורז ואת שני הצדדים פנימה ומגלגלים.

  • 06.

    מניחים את העלים הממולאים בסיר קטן בצפיפות בשכבה אחת ומניחים מעל צלחת להידוק.

  • 07.

    מבשלים: מערבבים מים רותחים,שמן,מיץ לימון,דבש ומלח.

  • 08.

    יוצקים לסיר עם העלים הממולאים ומביאים לרתיחה.מכסים,מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.מכבים,מקררים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(149)