מתכון עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז | השף הלבן

עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז

עלי גפן כמנה ראשונה אהודה הפעם עם טוויסט בדמות גבינה,מנה מקורית לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עלי גפן ממולאים בגבינה בולגרית ואורז

המרכיבים ל 25 ממולאים:

  • 25 עלי גפן משומרים
  • 1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 30 גרם צנוברים קלויים קלות
  • עלים קצוצים מ- 3 גבעולי שמיר קצוצים
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית 5% מסדרת "פיראוס" מפוררת
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • עלים קצוצים מ-4 גבעולי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומשרים את עלי הגפן בקערה עם מים.

  • 02.

    מכינים את המלית: מבשלים את האורז חצי בישול: שמים את האורז השטוף בסיר עם כוס מים,מביאים לרתיחה ומבשלים 10-8 דקות, רק עד שהמים נספגים באורז.מקררים.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 03.

    מטגנים בצל להזהבה,מקררים מעט ומערבבים עם האורז.

  • 04.

    מוסיפים צנוברים,נענע ושמיר,לימון וגבינה בולגרית ומערבבים.

  • 05.

    ממלאים את העלים: משטחים עלה גפן על משטח עבודה ומניחים במרכזו כפית מן התערובת.מקפלים את השוליים התחתונים מעל האורז ואת שני הצדדים פנימה ומגלגלים.

  • 06.

    מניחים את העלים הממולאים בסיר קטן בצפיפות בשכבה אחת ומניחים מעל צלחת להידוק.

  • 07.

    מבשלים: מערבבים מים רותחים,שמן,מיץ לימון,דבש ומלח.

  • 08.

    יוצקים לסיר עם העלים הממולאים ומביאים לרתיחה.מכסים,מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.מכבים,מקררים ומגישים.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(151)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.