גלילות חציל ממולא
גלילי חצילים ממולאים – לאירוח מושלם וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 8:
לחצילים:
- 2 חצילים
- כחצי כוס שמן זית
למילוי:
- 50 גרם צנוברים
- 5 כפות פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 5 כפות פטה עיזים 16% "פיראוס"
- מלח
- פלפל
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- חלבון של ביצה
- 2 כפות קמח
- 5 כפות שמנת מתוקה 32%
לרוטב:
- שמנת מתוקה 38%
- שמנת מתוקה 10%
- 10 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מלח
- 2 שיני שום כתושות.
- פלפל
- 30 גרם חמאה
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
-
02.
מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים את פרוסות החצילים.
-
03.
מורחים את החצילים בעזרת מברשת בשמן זית.
-
04.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחצילים מזהיבים - 15-20 דקות. (ניתן להכין זאת יום מראש).
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים את כל חומרי הרוטב. מרתיחים על הגז ואאחר כך מבשלים עוד 5 דקות נוספות על אש קטנה.
טיימר מופעל
-
06.
מערבבים את חומרי המילוי.
-
07.
שמים בקצה כל חציל כף מהמילוי ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית אפיה משומנת ומפזרים מעל פרמזן.
-
08.
שופכים מעל החצילים את הרוטב ואופים בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות, 20 דקות או עד שמזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים