מתכון אגסים ביין ממולאים שלל גבינות | השף הלבן

אגסים ביין ממולאים שלל גבינות

מעדן מפנק, ללקק את האצבעות

מאת: נחמה פנחס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגסים ביין ממולאים שלל גבינות

המרכיבים ל2 מנות:

  • 2 אגסים מוצקים
  • 4 כפות גבינת רוקפור מגורדת
  • 3 כפות גבינת שמנת
  • 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 3 כפות גבינת העמק
  • יין אדום מתוק לכיסוי האגסים בסיר
  • 2 יחידות מסמרי ציפורן

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים את גבינת הרוקפור עם גבינת השמנת וגבינת הפרמזן.

  • 02.

     מקלפים את האגסים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה בעזרת כף כדורים קטנה (כף פריזיאן).

  • 03.

     בסיר בינוני מכסים את האגסים ביין ומפזרים 6 יחידות מסמרי ציפורן. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כחצי שעה עד שהאגסים רכים, אך לא רכים מידי. משאירים בסיר עם היין לפחות עוד 4 שעות, כדי שהאגסים יספגו את הצבע האדמדם.

  • 04.

     מסננים (את היין אפשר לשמור אחר כך במקרר), מיבשים וממלאים בתערובת הגבינות.

  • 05.

     משמנים קלות נייר אפייה, מניחים על תבנית ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהמילוי מזהיב. מגישים פושר או קר.

הכנת? כאן מדרגים
(64)