אגסים ביין ממולאים שלל גבינות
מעדן מפנק, ללקק את האצבעות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 מנות:
- 2 אגסים מוצקים
- 4 כפות גבינת רוקפור מגורדת
- 3 כפות גבינת שמנת
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 3 כפות גבינת העמק
- יין אדום מתוק לכיסוי האגסים בסיר
- 2 יחידות מסמרי ציפורן
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את גבינת הרוקפור עם גבינת השמנת וגבינת הפרמזן.
-
02.
מקלפים את האגסים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה בעזרת כף כדורים קטנה (כף פריזיאן).
-
03.
בסיר בינוני מכסים את האגסים ביין ומפזרים 6 יחידות מסמרי ציפורן. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כחצי שעה עד שהאגסים רכים, אך לא רכים מידי. משאירים בסיר עם היין לפחות עוד 4 שעות, כדי שהאגסים יספגו את הצבע האדמדם.
-
04.
מסננים (את היין אפשר לשמור אחר כך במקרר), מיבשים וממלאים בתערובת הגבינות.
-
05.
משמנים קלות נייר אפייה, מניחים על תבנית ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהמילוי מזהיב. מגישים פושר או קר.
הכנת? כאן מדרגים