מתכון חצילים אפויים ממולאים גבינה | השף הלבן

חצילים אפויים ממולאים גבינה

חצילים אפויים וממולאים בחצילים וגבינת כנען, תוספת עשירה וטעימה לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חצילים אפויים ממולאים גבינה

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 3 חצילים גדולים
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת 'השף הלבן'
  • צרור פטרוזיליה או כוסברה טרייה וקצוצה
  • 2/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום גבוה של 190 מעלות.

  • 02.

     חוצים את החצילים לשניים לאורכם. שני חצאים מברישים בשמן זית, ממליחים ואופים בתנור כחצי שעה, עד שהחצילים מתרככים מבפנים.

  • 03.

     מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים מעט מבשר החציל ומניחים בצד עד השימוש.

  • 04.

    את שני החצאים שנותרו חותכים לקוביות קטנות, מפזרים מעל כפית מלח ומניחים בצד ל-5 דקות. מעבירים את הקוביות לתבנית תנור מרובעת ומרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים בתנור כ-15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מפוררים בקערה את גבינת הכנען, מוסיפים את קוביות החצילים והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות.

  • 06.

    ממלאים את חצאי החציל האפויים בתערובת הגבינה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(90)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.