פלפלים ממולאים פרובטו כבשים ועשבי תיבול
פלפלים וגבינה הולכים נפלא ביחד כאן. מנה צמחונית חמה, נטולת גלוטן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל7-8:
- 6 פלפלים
למילוי:
- 250 גרם גבינת פרובטו כבשים 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
- 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים "פיראוס"
- 1 ביצה
- 1 תפוח אדמה גדול מבושל, קלוף, מגורר גס בפומפיה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס אורגנו או בזיליקום קצוץ
- 1/4 כפית פלפל שחור או לבן
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה גבינת פרובטו, יוגורט, ביצה ותפוח אדמה ומערבבים במזלג תוך מעיכה של הגבינה, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את עשבי התיבול ופלפל ומערבבים.
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. חותכים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מגרעינים. שומרים את הראשים.
-
03.
מעמידים את הפלפלים בתבנית וממלאים. מניחי את הראשים לצידם. אופים כ 50 דקות עד שהמילוי יציב והפלפלים משחימים ורכים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. להגשה אפשר לכסות את הפלפלים בראשים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים