מתכון גלילות חצילים עם גבינות ברוטב יוגורט | השף הלבן

גלילות חצילים עם גבינות ברוטב יוגורט

גלילות חצילים אפויות במילוי תערובת גבינות מלוחות עם רוטב עגבניות על מצע יוגורט. לא תאמינו כמה קל להכין אותן!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גלילות חצילים עם גבינות ברוטב יוגורט

המרכיבים ל5-6:

  • 3 חצילים יפים וארוכים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • ממרח זיתים – טפנד
למלית:
  • 1 גבינה לבנה 5%
  • 1 גבינת פיראוס בולגרית במליחות מעודנת
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה של קמח
להגשה:
  • 1 גביע יוגורט
  • 1 כוס רוטב עגבניות לפסטה (מתכון למטה)
  • בצל ירוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית וזורים מלח גס ופלפל שחור גרוס.

  • 02.

    אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מערבבים את חומרי המלית בקערה.

  • 04.

    להרכבת הגלילות, לוקחים פרוסת חציל, מורחים מעט טפנד זיתים, מניחים כף ממלית הגבינות על החלק הרחב ומגלגלים לגלילה.

  • 05.

    מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ברוטב עגבניות ואופים עוד 15 דקות ב-180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    להגשה, מוזגים 2 כפות יוגורט ע״ג צלחת, מניחים מעל מגלילות החצילים, מעטרים בבצל ירוק ומגישים.בונוס: מתכון לרוטב עגבניות – מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא.המרכיבים:800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסא גדולה)200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)1/2 כוס מים1-2 כפות שמן זית1-2 שיני שום קצוצות גס1-2 כפות סוכרעלי תבלין: 2 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי, ענף בזיליקום, ענף מחטי רוזמרין.מלח, פלפל גרוסאופן ההכנה:

  • 07.

    מכניסים את כל המרכיבים (למעט צמחי התבלין) לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה-שעתיים, כמה שיותר יותר טעים. אגב, אפשר גם רבע שעה, אבל הטעם הטוב ביותר מתפתח אחרי בישול ארוך. חשוב מאד להקפיד שלא יישרף ואם צריך, להוסיף מעט מים במהלך הבישול.

  • 08.

    לקראת סוף הבישול להוסיף את עשבי התבלין ולערבב. לתקן תיבול במידת הצורך.

הכנת? כאן מדרגים
(0)