גלילות חצילים עם גבינות ברוטב יוגורט
גלילות חצילים אפויות במילוי תערובת גבינות מלוחות עם רוטב עגבניות על מצע יוגורט. לא תאמינו כמה קל להכין אותן!
המרכיבים ל5-6:
- 3 חצילים יפים וארוכים
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל גרוס
- ממרח זיתים – טפנד
- 1 גבינה לבנה 5%
- 1 גבינת פיראוס בולגרית במליחות מעודנת
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה של קמח
- 1 גביע יוגורט
- 1 כוס רוטב עגבניות לפסטה (מתכון למטה)
- בצל ירוק
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית וזורים מלח גס ופלפל שחור גרוס.
-
02.
אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את חומרי המלית בקערה.
-
04.
להרכבת הגלילות, לוקחים פרוסת חציל, מורחים מעט טפנד זיתים, מניחים כף ממלית הגבינות על החלק הרחב ומגלגלים לגלילה.
-
05.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ברוטב עגבניות ואופים עוד 15 דקות ב-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
להגשה, מוזגים 2 כפות יוגורט ע״ג צלחת, מניחים מעל מגלילות החצילים, מעטרים בבצל ירוק ומגישים.בונוס: מתכון לרוטב עגבניות – מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא.המרכיבים:800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסא גדולה)200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)1/2 כוס מים1-2 כפות שמן זית1-2 שיני שום קצוצות גס1-2 כפות סוכרעלי תבלין: 2 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי, ענף בזיליקום, ענף מחטי רוזמרין.מלח, פלפל גרוסאופן ההכנה:
-
07.
מכניסים את כל המרכיבים (למעט צמחי התבלין) לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה-שעתיים, כמה שיותר יותר טעים. אגב, אפשר גם רבע שעה, אבל הטעם הטוב ביותר מתפתח אחרי בישול ארוך. חשוב מאד להקפיד שלא יישרף ואם צריך, להוסיף מעט מים במהלך הבישול.
-
08.
לקראת סוף הבישול להוסיף את עשבי התבלין ולערבב. לתקן תיבול במידת הצורך.