סלמון בציפוי פיצוחים – מנת דג משודרגת | השף הלבן

סלמון בציפוי פיצוחים 

בואו לשדרג את מנת הדג עם מעטפת פיצוחים פריכה

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון בציפוי פיצוחים 
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כוסות עלי בזיליקום
  • 1 כף שום כתוש
  • 8 נתחי פילה סלמון במשקל 150 גרם כל אחד "דגי תנובה"
  • לציפוי:
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו קלויים
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קלויים
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים קלויים
  • 1 כוס (100 גרם) פירורי פנקו
  • 1/2 חבילה (50 גרם) גבע/פרמזן קולקשן, מגוררת
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה "תנובה"
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1 גביע (125 גרם) יוגורט 3% "תנובה"
  • 2 כוסות (200 גרם) פתיתי גבע-פרמזן קולקשן
  • 1/4 כפית מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    הציפוי: טוחנים במעבד המזון את אגוזי הקשיו, הפיסטוקים והשקדים. מוסיפים את פירורי הפנקו, הגבינה ומעט מלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים שמנת חמוצה ומצפים בנדיבות בתערובת הפיצוחים. אופים 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בינתיים טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

  • 05.

    יוצקים את הרוטב לצלחות, מניחים עליו את נתחי הסלמון ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.