סלמון אפוי עם טוויסט לימון
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה – סלמון אפוי שמתאים לאירוח
שאלת השאלות: איך מכינים סלמון אפוי שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה – מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון אפוי עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!
המרכיבים ל4 מנות:
- 800 גרם פילה סלמון שלם נקי ללא עור - קפוא באריזת וואקום
- 1 לימון טרי פרוס לפרוסות
- 3/4 כוס יין לבן
- חופן עירית קצוצה
- מלח
- פלפל לבן
- 100 מ"ל שמן זית
- 2 ענף רוזמרין מפורק
- 3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הדג במקרר.
-
02.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
03.
מניחים את נתח הדג על נייר כסף בתבנית ומורחים מעליו בעזרת מברשת סיליקון את כל חומרי התיבול בצורה שווה.
-
04.
סוגרים את נייר הכסף היטב מעל הדג ומגלגלים את השוליים כדי ליצור מעטפת אטומה.
-
05.
אופים כ-25 דקות, מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
06.
לפני ההגשה פותחים את חלקו העליון של נייר הכסף ומכניסים לתנור להשחמה קלה. כדי לא לייבש את הדג, יוצקים לפני כן מצקת מהרוטב שנוצר סביב הדג על חלקו העליון.
-
07.
מגישים לצד שמנת חמוצה או סלט טרי.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון בתנור עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!