סלמון ברוטב צ'ילי-ליים של רובי מיכאל
למאפה החגיגי הזה לא ציפיתם. רובי מיכאל מציג: סלמון עסיסי ברוטב חריף-חמוץ על בצק עלים פריך שמתאים במיוחד לשולחן החג. שנה טובה!

המרכיבים ל כ-8 סועדים:
- ½1 קילו פילה סלמון 100% דג של תנובה
- 4 כפות שמן זית
- כף צ׳ילי גרוס
- כף מלח דק
- כף שטוחה שום גבישי
- צרור כוסברה
- מיץ טרי מ-8 ליים
- כוס סוכר
- ½ כפית מלח
- גרידת ליים מ-2 ליים
- 2 כפות גדושות קורנלפור
- ½ כוס מים קרים
- כף גדושה צ׳ילי גרוס
- קוביות בצק עלים מעדנות
- נענע קצוצה
- שום קונפי
- צ׳ילי טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
על נייר אפייה מניחים את הסלמון, מורחים שמן זית ומפזרים את התבלינים באופן שווה.
-
03.
מניחים את צרור הכוסברה לצידי הדג ועוטפים בעזרת 6 ניירות אפייה ולאחר מכן בעטיפה עבה של נייר כסף.
-
04.
מכניסים לתנור למשך 25 דק׳
-
05.
מכבים את התנור ומשאירים 15 דק׳ למנוחה בתוך התנור.
-
06.
בזמן שהדג בתנור מכינים את הרוטב - מגרדים 2 ליים, סוחטים 8 ליים ושופכים את המיץ לסיר יחד עם סוכר, מלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.
-
07.
מוסיפים את גרידת הלימון, מערבבים קורנלפור ומים קרים בכלי נפרד ושופכים פנימה.
-
08.
ברגע שהרוטב הפך לשקוף שוב מנמיכים לאש הכי נמוכה בגז, מוסיפים צ׳ילי גרוס ומערבבים במשך 20 דק׳ על מנת לקבלת רוטב מצומצם וסמיך.
-
09.
מרכיבים את המנה, על ריבוע בצק עלים או עלה חסה מניחים פרוסות סלמון, 2 שיני שום קונפי, פרוסת צ׳ילי טרי, כף של רוטב ומפזרים נענע קצוצה מעל.
-
10.
אוכלים בתיאבון. חג שמח!
הידעת?
** ניתן להגיש על עלי חסה למי שלא רוצה בצק עלים