מתכון לימונים כבושים נוסח עיראק | השף הלבן

לימונים כבושים נוסח עיראק

תוספת מושלמת לכל ארוחה היישר מהמטבח העיראקי

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לימונים כבושים נוסח עיראק

המרכיבים ל10 מנות:

  • 1 ק"ג לימונים צהובים ושטופים
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כף שטוחה של עמבה
  • 1/3 כפית מלח לימון
  • 1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה בשמן
  • 8 שיני שום פרוסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בעזרת קולפן קולפים את הלימונים, חותכים לפרוסות בעובי בינוני ומרחיקים את הגרעינים.

  • 02.

    מסדרים את פרוסות הלימון בצנצנת: כל פרוסה ממליחים קלות משני הצדדים.

  • 03.

    מעבירים למקרר למשך 24 שעות לכבישה.

  • 04.

    טורפים יחד את מיץ הלימון, העמבה, מלח הלימון, הפפריקה והשום.

  • 05.

    יוצקים מעל הלימונים, סוגרים ומשאירים לכבישה של יומיים. מידי פעם מומלץ להפוך את הצנצנת כך שכל פרוסות הלימון יהיו טבולות בנוזלים.  

הכנת? כאן מדרגים
(226)