לימונים כבושים נוסח עיראק
תוספת מושלמת לכל ארוחה היישר מהמטבח העיראקי
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 ק"ג לימונים צהובים ושטופים
- 1 כף מלח
- 1 כוס מיץ לימון
- 1 כף שטוחה של עמבה
- 1/3 כפית מלח לימון
- 1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה בשמן
- 8 שיני שום פרוסות
הוראות הכנה:
-
01.
בעזרת קולפן קולפים את הלימונים, חותכים לפרוסות בעובי בינוני ומרחיקים את הגרעינים.
-
02.
מסדרים את פרוסות הלימון בצנצנת: כל פרוסה ממליחים קלות משני הצדדים.
-
03.
מעבירים למקרר למשך 24 שעות לכבישה.
-
04.
טורפים יחד את מיץ הלימון, העמבה, מלח הלימון, הפפריקה והשום.
-
05.
יוצקים מעל הלימונים, סוגרים ומשאירים לכבישה של יומיים. מידי פעם מומלץ להפוך את הצנצנת כך שכל פרוסות הלימון יהיו טבולות בנוזלים.
הכנת? כאן מדרגים