ריבועי גבינה במילוי דובדבנים - השף הלבן

ריבועי גבינה במילוי דובדבנים

מאת: אפרת ליברפרוינד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריבועי גבינה במילוי דובדבנים
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 16 יחידות:

לתחתית הבצק:
  • 1 חבילת בצק פריך מתוק מעדנות
לתערובת הגבינה:
  • 1/2 2 (כ-600 גרם) גביעי נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
למילוי דובדבנים:
  • 1 כוס דובדבן מתוק מוקפא סנפרוסט
  • 1/2 (120 מ״ל) כוס מים
  • 1/3 (70 גרם) כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את העוגה:

  • 02.

    מרפדים תחתית תבנית בגודל 30 על 20 (תבנית חד פעמית סטנדרטית) בבצק, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מכינים את תערובת הגבינה:

  • 04.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינה, יוצקים את התערובת מעל הבצק האפוי ואופים להשחמה עדינה כ-25-30 דקות בחום של 170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר עד שהיא ממש קרה ויציבה.

  • 06.

    מכינים את מילוי הדובדבנים:

  • 07.

    בסיר קטן מניחים את הדובדבנים המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2 דקות, מערבבים את הקורנפלור עם 4 כפות מים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    התערובת מסמיכה תוך כמה שניות, מסירים מהאש ומקררים מעט. חותכים את העוגה לריבועים בגודל 6 על 6 ס״מ.

  • 09.

    בעזרת כף אבטיח יוצרים שקע קטן במרכז כל ריבוע וממלאים מעט ממלית הדובדבנים.

  • 10.

    שומרים במקרר עד ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.