ריבועי גבינה במילוי דובדבנים | השף הלבן

ריבועי גבינה במילוי דובדבנים

מאת: אפרת ליברפרוינד
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריבועי גבינה במילוי דובדבנים
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל16 יחידות:
לתחתית הבצק:
  • 1 חבילת בצק פריך מתוק מעדנות
לתערובת הגבינה:
  • 1/2 2 (כ-600 גרם) גביעי נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
למילוי דובדבנים:
  • 1 כוס דובדבן מתוק מוקפא סנפרוסט
  • 1/2 (120 מ״ל) כוס מים
  • 1/3 (70 גרם) כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את העוגה:

  • 02.

    מרפדים תחתית תבנית בגודל 30 על 20 (תבנית חד פעמית סטנדרטית) בבצק, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מכינים את תערובת הגבינה:

  • 04.

    בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי תערובת הגבינה, יוצקים את התערובת מעל הבצק האפוי ואופים להשחמה עדינה כ-25-30 דקות בחום של 170 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר עד שהיא ממש קרה ויציבה.

  • 06.

    מכינים את מילוי הדובדבנים:

  • 07.

    בסיר קטן מניחים את הדובדבנים המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2 דקות, מערבבים את הקורנפלור עם 4 כפות מים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 08.

    התערובת מסמיכה תוך כמה שניות, מסירים מהאש ומקררים מעט. חותכים את העוגה לריבועים בגודל 6 על 6 ס״מ.

  • 09.

    בעזרת כף אבטיח יוצרים שקע קטן במרכז כל ריבוע וממלאים מעט ממלית הדובדבנים.

  • 10.

    שומרים במקרר עד ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)