מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת - השף הלבן

מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת

מאת: אפרת ליברפרוינד
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 30 מאפים אישיים/3 מאפים גדולים:

לבצק:
  • 1⁄2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
  • 1 כוס (240 מ״ל) מים
  • 3 כפות (45 מ״ל) שמן קנולה או שמן זית
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף (20 גרם) גדושה סוכר
  • 1 כף (15 גרם) שטוחה מלח
לרוטב פסטו:
  • 2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום טריים (אפשר להמיר בכוסברה או בפטרוזיליה)
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 6 כפות צנוברים או שקדים קלויים או קשיו קלוי
  • 1/2 כוס שמן קנולה
למילוי:
  • חופן פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • חופן פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
  • חופן פתיתי עמק
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 24% פיראוס
להברשה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה טרייה או מיובשת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק:

  • 02.

    מערבבים את השמרים ב-5 כפות מהמים ומניחים בצד לרבע שעה. שמים בקערה את כל חומרי הבצק יחד עם תערובת השמרים ולשים 5 דקות לבצק אחיד. נותנים לבצק לנוח 5 דקות ולשים שוב 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר.

  • 04.

    מכינים רוטב פסטו:

  • 05.

    במעבד מזון שמים את כל הרכיבים מלבד השמן ומעבדים לתערובת פירורית.

  • 06.

    מוסיפים את השמן ומעבדים כמה שניות נוספות עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 07.

    מכינים את חומרי ההברשה:

  • 08.

    מערבבים את החמאה המומסת עם השום הכתוש והפטרוזיליה.

  • 09.

    אופן ההכנה:

  • 10.

    מחלקים את הבצק לשניים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ל-2 מלבנים ארוכים בעובי חצי סנטימטר.

  • 11.

    מורחים על הבצק את רוטב הפסטו, מפזרים מעל את הגבינות, מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה והדוקה ופורסים לשושנים בעובי 5 ס״מ.

  • 12.

    להכנה בתבנית גדולה:

  • 13.

    משמנים 3 תבניות אינגליש קייק. מעמידים את השושנים בתבנית בצמוד אחת לשנייה כשהחלק החתוך של השושנה נמצא בדופן התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את החמאה המומסת עם השום והפטרוזיליה, מברישים קלות את השושנים, מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות עד שהמאפה שחום. מיד כשהמאפה יוצא מהתנור, מברישים שוב בחמאה המומסת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 14.

    להכנה כמנות אישיות:

  • 15.

    משמנים תבניות שקעים ומניחים שושנה בכל שקע. ממשיכים בתהליך האפייה בדומה למאפה הגדול. זמן האפייה יתקצר מעט.

הידעת?

טיפ:

כשאמא היתה מכינה גלילות בצק מכל סוג שהוא, היא היתה מקפיאה אותן כחצי שעה ורק אז פורסת לשושנים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.