מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת | השף הלבן

מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת

מאת: אפרת ליברפרוינד
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל30 מאפים אישיים/3 מאפים גדולים:
לבצק:
  • 1⁄2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
  • 1 כוס (240 מ״ל) מים
  • 3 כפות (45 מ״ל) שמן קנולה או שמן זית
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף (20 גרם) גדושה סוכר
  • 1 כף (15 גרם) שטוחה מלח
לרוטב פסטו:
  • 2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום טריים (אפשר להמיר בכוסברה או בפטרוזיליה)
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 6 כפות צנוברים או שקדים קלויים או קשיו קלוי
  • 1/2 כוס שמן קנולה
למילוי:
  • חופן פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • חופן פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
  • חופן פתיתי עמק
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 24% פיראוס
להברשה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה טרייה או מיובשת
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הבצק:

  • 02.

    מערבבים את השמרים ב-5 כפות מהמים ומניחים בצד לרבע שעה. שמים בקערה את כל חומרי הבצק יחד עם תערובת השמרים ולשים 5 דקות לבצק אחיד. נותנים לבצק לנוח 5 דקות ולשים שוב 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר.

  • 04.

    מכינים רוטב פסטו:

  • 05.

    במעבד מזון שמים את כל הרכיבים מלבד השמן ומעבדים לתערובת פירורית.

  • 06.

    מוסיפים את השמן ומעבדים כמה שניות נוספות עד לקבלת תערובת חלקה.

  • 07.

    מכינים את חומרי ההברשה:

  • 08.

    מערבבים את החמאה המומסת עם השום הכתוש והפטרוזיליה.

  • 09.

    אופן ההכנה:

  • 10.

    מחלקים את הבצק לשניים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ל-2 מלבנים ארוכים בעובי חצי סנטימטר.

  • 11.

    מורחים על הבצק את רוטב הפסטו, מפזרים מעל את הגבינות, מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה והדוקה ופורסים לשושנים בעובי 5 ס״מ.

  • 12.

    להכנה בתבנית גדולה:

  • 13.

    משמנים 3 תבניות אינגליש קייק. מעמידים את השושנים בתבנית בצמוד אחת לשנייה כשהחלק החתוך של השושנה נמצא בדופן התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את החמאה המומסת עם השום והפטרוזיליה, מברישים קלות את השושנים, מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות עד שהמאפה שחום. מיד כשהמאפה יוצא מהתנור, מברישים שוב בחמאה המומסת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 14.

    להכנה כמנות אישיות:

  • 15.

    משמנים תבניות שקעים ומניחים שושנה בכל שקע. ממשיכים בתהליך האפייה בדומה למאפה הגדול. זמן האפייה יתקצר מעט.

הידעת?

טיפ:

כשאמא היתה מכינה גלילות בצק מכל סוג שהוא, היא היתה מקפיאה אותן כחצי שעה ורק אז פורסת לשושנים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)