בקלאווה מלוחה עם גבינת פיראוס | השף הלבן

בקלאווה מלוחה עם גבינת פיראוס

בקלוואה לא כמו שציפיתם עם טוויסט גבינה מעניין ומיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל24 חתיכות:

  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
  • 250 גרם בולגרית 24% פיראוס תנובה
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון תנובה
  • 200 גרם מוצרלה השף הלבן
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ענפי בצל ירוק קצוצים
  • גרידה מחצי לימון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת שום
  • ½ כפית בהרט/ראז אל חנות
  • 150 גרם (כוס וחצי) פיסטוקים ופקאנים
  • 1 חבילת עלי פילו מעדנות, מופשרת
  • שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב תבנית בגודל 23/33 בערך ומחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ15-20 עד שהוא זהוב ומתחיל להשחים. מצננים.

  • 03.

    בקערה גדולה שמים את הגבינות. מוסיפים ירוקים, בצל מטוגן, גרידת לימון ואת כל התבלינים. מערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    קולים את הפיסטוקים והפקאנים (ביחד או לחוד) על מחבת רחבה ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח נעים. בזהירות לא לשרוף.

  • 05.

    קוצצים את הפקאנים והפיסטוקים גס.

  • 06.

    מרכיבים את המנה: חותכים את עלי הפילו כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית.

  • 07.

    מניחים חצי חבילה של עלי פילו על התחתית, מזלפים שמן זית ומברישים.

  • 08.

    מניחים על הפילו את תערובת הגבינות ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 09.

    מפזרים את האגוזים ומועכים את התערובת לתוך הגבינות.

  • 10.

    מניחים את המחצית השנייה של הפילו. מועכים מעט את העלים מעט כלפי מטה.

  • 11.

    מזלפים שמן זית ומברישים.

  • 12.

    חותכים את המאפה לריבועים בצורה אלכסונית לפני האפייה.

  • 13.

    אופים כ-35-45 דקות עד שעלי הפילו זהובים ומעט שחומים. כשהמאפה מוכן מזלפים עליו מיד דבש מעורבב במים רותחים. ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)