בקלאווה מלוחה עם גבינת פיראוס
בקלוואה לא כמו שציפיתם עם טוויסט גבינה מעניין ומיוחד
המרכיבים ל24 חתיכות:
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
- 250 גרם בולגרית 24% פיראוס תנובה
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון תנובה
- 200 גרם מוצרלה השף הלבן
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 4 ענפי בצל ירוק קצוצים
- גרידה מחצי לימון
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית קינמון
- 1 כפית אבקת שום
- ½ כפית בהרט/ראז אל חנות
- 150 גרם (כוס וחצי) פיסטוקים ופקאנים
- 1 חבילת עלי פילו מעדנות, מופשרת
- שמן זית
- 3 כפות דבש
- 3 כפות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב תבנית בגודל 23/33 בערך ומחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ15-20 עד שהוא זהוב ומתחיל להשחים. מצננים.
-
03.
בקערה גדולה שמים את הגבינות. מוסיפים ירוקים, בצל מטוגן, גרידת לימון ואת כל התבלינים. מערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
קולים את הפיסטוקים והפקאנים (ביחד או לחוד) על מחבת רחבה ללא שמן עד שהם מפיצים ניחוח נעים. בזהירות לא לשרוף.
-
05.
קוצצים את הפקאנים והפיסטוקים גס.
-
06.
מרכיבים את המנה: חותכים את עלי הפילו כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית.
-
07.
מניחים חצי חבילה של עלי פילו על התחתית, מזלפים שמן זית ומברישים.
-
08.
מניחים על הפילו את תערובת הגבינות ומיישרים לשכבה אחידה.
-
09.
מפזרים את האגוזים ומועכים את התערובת לתוך הגבינות.
-
10.
מניחים את המחצית השנייה של הפילו. מועכים מעט את העלים מעט כלפי מטה.
-
11.
מזלפים שמן זית ומברישים.
-
12.
חותכים את המאפה לריבועים בצורה אלכסונית לפני האפייה.
-
13.
אופים כ-35-45 דקות עד שעלי הפילו זהובים ומעט שחומים. כשהמאפה מוכן מזלפים עליו מיד דבש מעורבב במים רותחים. ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל