קרפ טירמיסו מסקרפונה
קרם מסקרפונה ובישקוטי טבול בקפה עטוף בקרפ דקיק וקקאו
המרכיבים ל8-10 יחידות בינוניות:
- 1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
- קורט מלח
- 2+1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב תנובה
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 20 גרם חמאת תנובה מומסת
- 10-6 יחידות בישקוטי שבורים לחצאים
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
- 4 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
- אבקת קקאו לקישוט
- 2 כפות ברנדי
- 1 כוס מים במצב פושר-קר עם כפית קפה מגורען
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים את מרכיבי הקרפ בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה, אך מומלץ לערבל במיקסר יד.
-
02.
מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.
-
03.
יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.
-
04.
יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.
-
05.
חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.
-
06.
מצננים את הקרפים
-
07.
ממשיכים בהכנת הקרם:
-
08.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, הפודינג והברנדי עד שמתקבלת מסה רכה ולא יציבה. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית מתייצבת מעט.
-
09.
מכינים תבנית שקעים / קעריות קטנות להנחת הטירמיסו.
-
10.
חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהקרפ.
-
11.
מניחים את הקרפ על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.
-
12.
מפזרים מעט קקאו ומניחים 3-2 כפיות מהקרם במרכז הקרפ.
-
13.
טובלים את הבישקוטי בקפה טבילה קצרה ודוחסים אל מרכז הקרם.
-
14.
סוגרים את הקרפ בעזרת הניילון הנצמד לצורת כדור ומהדקים את הניילון כך שהכדור לא ייפתח.
-
15.
חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים.
-
16.
מעבירים למקרר להתייצבות ל-3 שעות לפחות.
-
17.
פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה. בוזקים אבקת קקאו ומגישים.