קרפ טירמיסו מסקרפונה | השף הלבן

קרפ טירמיסו מסקרפונה

קרם מסקרפונה ובישקוטי טבול בקפה עטוף בקרפ דקיק וקקאו

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
קרפ טירמיסו מסקרפונה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נועה קנריק
המרכיבים ל8-10 יחידות בינוניות:
לקרפ:
  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 2+1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב תנובה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 20 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
  • 10-6 יחידות בישקוטי שבורים לחצאים
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • אבקת קקאו לקישוט
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כוס מים במצב פושר-קר עם כפית קפה מגורען
לציפוי:
  • אבקת קקאו
הוראות הכנה:
  • 01.

    טורפים את מרכיבי הקרפ בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה, אך מומלץ לערבל במיקסר יד.

  • 02.

    מחממים מחבת נון סטיק בקוטר 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.

  • 03.

    יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.

  • 04.

    יוצקים כמות של חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומנענעים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט בכל המחבת.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.

  • 06.

    מצננים את הקרפים

  • 07.

    ממשיכים בהכנת הקרם:

  • 08.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, הפודינג והברנדי עד שמתקבלת מסה רכה ולא יציבה. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית מתייצבת מעט.

  • 09.

    מכינים תבנית שקעים / קעריות קטנות להנחת הטירמיסו.

  • 10.

    חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהקרפ.

  • 11.

    מניחים את הקרפ על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.

  • 12.

    מפזרים מעט קקאו ומניחים 3-2 כפיות מהקרם במרכז הקרפ.

  • 13.

    טובלים את הבישקוטי בקפה טבילה קצרה ודוחסים אל מרכז הקרם.

  • 14.

    סוגרים את הקרפ בעזרת הניילון הנצמד לצורת כדור ומהדקים את הניילון כך שהכדור לא ייפתח.

  • 15.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים.

  • 16.

    מעבירים למקרר להתייצבות ל-3 שעות לפחות.

  • 17.

    פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה. בוזקים אבקת קקאו ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)