מאפה פסטו פרמז׳ן
מאפה שמרים עלים פריך במילוי פסטו ביתי עתיר שום ופרמזן מפנק ומושחת. והכי חשוב – קל להכנה! מושלם להגשה על שולחן הבראנץ׳ שלכם
המרכיבים לכמות מתאימה לשני מאפים:
- 2 חבילות עלי בזיליקום טריים
- 7/8 שיני שום
- 80 גרם אגוזי מלך קלופים
- 200 גרם פתיתי גבע פרמזן השף הלבן (שתי חבילות של 100)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 חבילת בצק שמרים עלים מעדנות
הוראות הכנה:
-
01.
למעבד מזון קטן מכניסים את מרכיבי הפסטו, בזיליקום, שום אגוזי מלך 100 גרם (שקית אחת), פרמז׳ן השף הלבן ושמן זית וטוחנים עד מרקם כמעט חלק.
-
02.
כשהבצק מוכן לעבודה (לילה במקרר) פורשים אותו על משטח העבודה.
-
03.
מורחים את הפסטו בנדיבות באופן שווה על כל שטח הבצק.
-
04.
מעל הפסטו מוסיפים שכבה נוספת של פתיתי פרמז׳ן (עוד שקית של 100 גרם) ומגלגלים לרוחב.
-
05.
את הרולדה חותכים באמצע לשניים. ושוב באמצע לאורך ליצירת ארבעה גלילים ארוכים.
-
06.
מכל זוג גלילים קולעים מאפה, מורחים מעליו מעט משאריות הפסטו, ומכניסים לתבנית אינגליש קייק.
-
07.
מכסים ומאפשרים למאפה לתפוח כ 40 דק לפני הכניסה לתנור.
-
08.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. ממתינים כ- 40 דק לאפייה מיטבית.
-
09.
בתיאבון.