מאפה פסטו פרמז'ן פריך – יעל כרמון | מתכון חלבי קל להכנה

מאפה פסטו פרמז׳ן

מאפה שמרים עלים פריך במילוי פסטו ביתי עתיר שום ופרמזן מפנק ומושחת. והכי חשוב – קל להכנה! מושלם להגשה על שולחן הבראנץ׳ שלכם

מאת: יעל כרמון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פסטו פרמז׳ן
צילום: יעל כרמון

המרכיבים ל כמות מתאימה לשני מאפים:

מרכיבים:
  • 2 חבילות עלי בזיליקום טריים
  • 7/8 שיני שום
  • 80 גרם אגוזי מלך קלופים
  • 200 גרם פתיתי גבע פרמזן השף הלבן (שתי חבילות של 100)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילת בצק שמרים עלים מעדנות
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    למעבד מזון קטן מכניסים את מרכיבי הפסטו, בזיליקום, שום אגוזי מלך 100 גרם (שקית אחת), פרמז׳ן השף הלבן ושמן זית וטוחנים עד מרקם כמעט חלק.

  • 02.

    כשהבצק מוכן לעבודה (לילה במקרר) פורשים אותו על משטח העבודה.

  • 03.

    מורחים את הפסטו בנדיבות באופן שווה על כל שטח הבצק.

  • 04.

    מעל הפסטו מוסיפים שכבה נוספת של פתיתי פרמז׳ן (עוד שקית של 100 גרם) ומגלגלים לרוחב.

  • 05.

    את הרולדה חותכים באמצע לשניים. ושוב באמצע לאורך ליצירת ארבעה גלילים ארוכים.

  • 06.

    מכל זוג גלילים קולעים מאפה, מורחים מעליו מעט משאריות הפסטו, ומכניסים לתבנית אינגליש קייק.

  • 07.

    מכסים ומאפשרים למאפה לתפוח כ 40 דק לפני הכניסה לתנור.

  • 08.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. ממתינים כ- 40 דק לאפייה מיטבית.

  • 09.

    בתיאבון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.