מאפה פסטו פרמז'ן פריך – יעל כרמון | מתכון חלבי קל להכנה

מאפה פסטו פרמז׳ן

מאפה שמרים עלים פריך במילוי פסטו ביתי עתיר שום ופרמזן מפנק ומושחת. והכי חשוב – קל להכנה! מושלם להגשה על שולחן הבראנץ׳ שלכם

מאת: יעל כרמון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פסטו פרמז׳ן
צילום: יעל כרמון

המרכיבים לכמות מתאימה לשני מאפים:

מרכיבים:
  • 2 חבילות עלי בזיליקום טריים
  • 7/8 שיני שום
  • 80 גרם אגוזי מלך קלופים
  • 200 גרם פתיתי גבע פרמזן השף הלבן (שתי חבילות של 100)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילת בצק שמרים עלים מעדנות
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    למעבד מזון קטן מכניסים את מרכיבי הפסטו, בזיליקום, שום אגוזי מלך 100 גרם (שקית אחת), פרמז׳ן השף הלבן ושמן זית וטוחנים עד מרקם כמעט חלק.

  • 02.

    כשהבצק מוכן לעבודה (לילה במקרר) פורשים אותו על משטח העבודה.

  • 03.

    מורחים את הפסטו בנדיבות באופן שווה על כל שטח הבצק.

  • 04.

    מעל הפסטו מוסיפים שכבה נוספת של פתיתי פרמז׳ן (עוד שקית של 100 גרם) ומגלגלים לרוחב.

  • 05.

    את הרולדה חותכים באמצע לשניים. ושוב באמצע לאורך ליצירת ארבעה גלילים ארוכים.

  • 06.

    מכל זוג גלילים קולעים מאפה, מורחים מעליו מעט משאריות הפסטו, ומכניסים לתבנית אינגליש קייק.

  • 07.

    מכסים ומאפשרים למאפה לתפוח כ 40 דק לפני הכניסה לתנור.

  • 08.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. ממתינים כ- 40 דק לאפייה מיטבית.

  • 09.

    בתיאבון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)