סירות בייגל מבצק קוטג' | השף הלבן

סירות בייגל מבצק קוטג'

סירות בייגלה מבצק קוטג' תנובה שלא תפסיקו לפנטז עליהן

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סירות בייגל מבצק קוטג'
צילום: בתיה שורק עיצוב: בתיה שורק

המרכיבים ל10 מנות:

בצק:
  • 2 גביעי קוטג׳ תנובה 5% ומעלה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
מלית:
  • 300 גרם פתיתי מוצרלה מסדרת השף הלבן
  • זיתים / תירס / כל תוספת שאוהבים
ציפוי:
  • קערת מים
  • 2 כפות סילאן
  • 200 גרם שומשום
לאחר אפיה:
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח).

  • 02.

    יוצרים מהבצק גליל וחותכים ל-10 חתיכות.

  • 03.

    כל חתיכה מרדדים לאליפסה, מפזרים מוצרלה ותוספות ומשאירים מעט שוליים.

  • 04.

    מהדקים היטב את שולי הבצק לכל האורך לסגירה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

  • 05.

    בקערה עם מים מערבבים סילאן ובקערה נוספת שופכים שומשום. טובלים כל גליל בקערת המים והסילאן ומנערים טיפה.

  • 06.

    טובלים בקערת השומשום, ודואגים לצפות מכל הכיוונים.

  • 07.

    מניחים את כל הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים קלים, כף שהתפר פונה מטה.

  • 08.

    בעזרת סכין משוננת חורצים לאורך הגליל פתח, ובעזרת האצבעות פותחים מעט שהגבינה תבצבץ.

  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו כ-20 דק׳ או עד שסירות הבייגל זהובות.

  • 10.

    מברישים מעט בשמן זית

הכנת? כאן מדרגים
(97)