סירות בייגל מבצק קוטג'
סירות בייגלה מבצק קוטג' תנובה שלא תפסיקו לפנטז עליהן
המרכיבים ל10 מנות:
- 2 גביעי קוטג׳ תנובה 5% ומעלה
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- שקית אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 300 גרם פתיתי מוצרלה מסדרת השף הלבן
- זיתים / תירס / כל תוספת שאוהבים
- קערת מים
- 2 כפות סילאן
- 200 גרם שומשום
- מעט שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח).
-
02.
יוצרים מהבצק גליל וחותכים ל-10 חתיכות.
-
03.
כל חתיכה מרדדים לאליפסה, מפזרים מוצרלה ותוספות ומשאירים מעט שוליים.
-
04.
מהדקים היטב את שולי הבצק לכל האורך לסגירה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
-
05.
בקערה עם מים מערבבים סילאן ובקערה נוספת שופכים שומשום. טובלים כל גליל בקערת המים והסילאן ומנערים טיפה.
-
06.
טובלים בקערת השומשום, ודואגים לצפות מכל הכיוונים.
-
07.
מניחים את כל הגלילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם מרווחים קלים, כף שהתפר פונה מטה.
-
08.
בעזרת סכין משוננת חורצים לאורך הגליל פתח, ובעזרת האצבעות פותחים מעט שהגבינה תבצבץ.
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו כ-20 דק׳ או עד שסירות הבייגל זהובות.
-
10.
מברישים מעט בשמן זית