מרק קרם כרובית ורוקפור
מרק קרמי, סמיך ומשביע, מנה חורפית נהדרת לארוחת ערב או כמנה פותחת לארוחת צהריים חלבית

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 כרוביות גדולות
- מלח דק
- 1 בצל לבן קצוץ
- 40 גרם חמאת תנובה
- אגוז מוסקט
- ענף רוזמרין שלם
- פלפל לבן
- 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- מעט חלב תנובה לדילול במידת הצורך
- 1/2 כוס גבינת "גליל רוקפור" של תנובה מגוררת בפומפייה גסה
- 100 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 50 גרם חמאת תנובה רכה
- 4 כפות צנוברים
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות מאוד
- בגט
- 1 כף שמיר קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
קולים לדקה את הצנוברים במחבת טפלון ללא שומן, מצננים וקוצצים למרקם גס.
-
03.
מחממים במחבת טפלון 40 גרם חמאת תנובה וצולים את הבצל להשחמה קלה. מסירים מן החום ומצננים.
-
04.
חותכים את הכרובית לפרחים גדולים, כולל השורש אך ללא העלים. שוטפים היטב את הכרובית.
-
05.
מעבירים לסיר את הכרובית עם קורט מלח ומכסים במים בגובה 5 ס"מ מעל הכרובית.
-
06.
מתבלים ב-2 קורט מלח, מעט אגוז מוסקט מגורר, ענף הרוזמרין השלם וקורט של פלפל לבן, מרתיחים ומבשלים תוך רתיחה קלה מאוד עד לריכוך של הכרובית. מוציאים את ענף הרוזמרין.
-
07.
מוסיפים לכרובית את השמנת מתוקה 10% ואת הבצל המטוגן וטוחנים למרקם חלק. המרקם צריך להיות מעט סמיך ואחיד, במידת הצורך ניתן להוסיף מעט חלב לדילול נוסף תוך כדי הטחינה.
-
08.
מחממים שוב את המרק לפני ההגשה ומוסיפים את הרוקפור המגוררת. מערבבים, טועמים את המרק ובמידת הצורך משלימים תיבול.
-
09.
לפני ההגשה מחממים את גריל התנור .
-
10.
פורסים את הבגט לעיגולים בעובי 2 ס"מ. מורחים כל פרוסת בגט בחמאה משני הצדדים.
-
11.
מניחים מעל תבנית צלייה את פרוסות הבגט המרוחות ומעל מפזרים מהצנוברים הקצוצים.
-
12.
מעל הצנוברים מוסיפים מהפלפלים הקצוצים, מפזרים מעל מגבינת הכנען בשכבה גבוהה מעט, אחידה ודחוסה קלות.
-
13.
ממש לפני ההגשה צולים את פרוסות הבגט בתנור להשחמה קלה.
-
14.
מחלקים מהמרק החם למנות ולצד כל צלחת מרק מניחים פרוסות בגט מוקרמות. מגישים חם בעיטור קורט שמיר קצוץ, אפשר להוסיף קרוטונים. בתאבון!