מרק קרם חצילים קלויים בשמנת
מרק חצילים מעודן בזכות תוספת השמנת, מתאים לארוחה צמחונית.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6-4 מנות:
- 1/2 1 ק"ג חצילים
- 80 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 1 שורש סלרי מגורר דק
- 1 גזר מגורר גס
- 1/2 כוס ריחן קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית סוכר
- 6 כוסות מרק צח
- 1 מיכל שמנת לקצפת מסדרת השף הלבן
לעיטור
- 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 2 גביעים שמנת של פעם
הוראות הכנה:
-
01.
קולים את החצילים על אש גלויה, מצננים, קולפים ומרסקים בעזרת סכין למחית גסה.
-
02.
ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן, מוסיפים את שני סוגי הבצל, הסלרי, הגזר והריחן ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות, בוחשים מדי פעם.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את החצילים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם בעיטור גבינת קשקבל ושמנת של פעם.
הכנת? כאן מדרגים