מרק קרם זוקיני ובזיליקום
מרק אלגנטי וקל להכנה לארוחה קלה או כמנה ראשונה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 ק"ג זוקיני ירוק חתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 כפות אבקת מרק טעם עוף
- 1.5 כפות גדושות קמח
- עלי בזיליקום מ-3 גבעולים
- 1 מכל שמנת לבישול10% השף הלבן
- 4 כפות שמן קנולה
- 1.5 ליטר מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר את השמן ומזגגים את הבצל. מוסיפים את הזוקיני, מערבבים וממשיכים לטגן קלות.
-
02.
מוסיפים את אבקת המרק והקמח, מערבבים ויוצקים את המים. מוסיפים את הבזיליקום ומביאים לרתיחה.
-
03.
מבשלים כ-10 דקות עד שהזוקיני מתרכך מעט אך לא מאבד מצבעו.
טיימר מופעל
-
04.
מסירים מהאש וטוחנים בממחה (בלנדר) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
05.
מחזירים לסיר ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים