מתכון מרק סלרי ותרד | השף הלבן

מרק סלרי ותרד

מרק ירוק משובח וקל הכנה, שאפשר להכין בגרסה בשרית (על בסיס ציר עוף) או בגרסה צמחונית (על בסיס ציר ירקות). עיטור הצנוברים הקלויים הופך אותו למרק חגיגי.

מאת: דנית סלומון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק סלרי ותרד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 6:

  • 5 כוסות (1.25 ליטר) ציר/מרק עוף או ציר ירקות
  • מלח ופלפל
  • אגוז מוסקט מגורר טרי (כרבע אגוז)
  • 200 גרם תרד מוקפא "סנפרוסט"
לעיטור:
  • עלי סלרי בהירים (מלב הסלרי) קצוצים
  • 20 גרם צנוברים קלויים
  • 2 סלרי שורש בגודל בינוני (400 גרם אחרי קילוף)
  • 2 גבעולי סלרי גדולים (מראש של סלרי עלים)
  • 15-12 בצלים ירוקים - החלק הלבן והשליש התחתון של הגבעולים הירוקים בלבד
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולפים את שורשי הסלרי, פורסים וקוצצים לחתיכות בגודל בינוני. מסירים את הסיבים מצידם החיצוני של גבעולי הסלרי (בעזרת מקלף ירקות), וקוצצים אותם גס. קוצצים גס את הבצלים הירוקים.

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים את הציר, מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. מוסיפים את התרד, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות נוספות עד שחתיכות הסלרי מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מערבלים את המרק למחית חלקה (בבלנדר מוט בתוך הסיר או במעבד המזון). טועמים ומתקנים את התיבול. לפני ההגשה מחממים מחדש. מחלקים לצלחות, ומעטרים כל מנה בעלי סלרי קצוצים ובצנוברים.טיפ: המרק הזה יתאים מאוד גם לימי הפסח.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.