מרק ירקות, גרגירי חומוס ורוזמרין
מרק ירקות משביע במיוחד, מנה נהדרת לפתיחת ארוחת צהריים חורפית או כמנה ראשית לארוחת ערב
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 גזרים בינוניים
- 3 קישואים
- 2 מקלות סלרי אמריקאי בינוניים
- חצי כוס כרישה "סנפרוסט"
- 3 עגבניות בשלות
- 3 כפות שמן זית
- 3 ענפי רוזמרין בינוניים שלמים
- 1 כף קמח לבן
- 1 שקית גרגירי חומוס "סנפרוסט"
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 כפית כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 2 כפיות מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים את הגזר והקישואים בפומפייה גסה. חותכים את הסלרי לפרוסות דקות וחותכים את העגבניות לקוביות בינוניות.
-
02.
מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים את הירקות כולם, בתוספת הרוזמרין, למשך 6-8 דקות מעל חום בינוני. מפזרים מעל הירקות כף קמח, את גרגירי החומוס ומוסיפים חצי כפית שום כתוש. מערבבים לדקה ומוסיפים מים בגובה 3-4 ס"מ מעל הירקות.
טיימר מופעל
-
03.
מתבלים ב-3 קורט מלח, 2 כפות מיץ לימון, פלפל שחור וכפית כמון.
-
04.
מרתיחים את המרק ומנמיכים את החום, כך שתימשך רתיחה קלה.
-
05.
מבשלים 30 דקות, מדי פעם מערבבים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים