בייגלה פטנט ללא גלוטן
בייגלה פטנט ללא גלוטן הוא מתכון מהיר ופשוט, המתאים במיוחד למי שמחפש פתרון טעים לתזונה ללא גלוטן או קטוגנית. בעזרת מרכיבים פשוטים כמו ביצים, גבינה לבנה וחמאת בוטנים, מתקבל בייגלה פריך וזהוב שמושלם לארוחת בוקר או ארוחה קלה לצד גבינות או סלטים. בזכות תהליך הכנה קל של 15 דקות וזמן קירור של שעה, תוכלו ליהנות מבייגלה טרי וטעים שמתאים לכל המשפחה.
המרכיבים ל20 מנות:
- 2 ביצים L
- קורט מלח
- 2 כפות גבינה לבנה 5% של תנובה (או ממרח סויה לפרווה)
- 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
- כפית אבקת אפייה
- שומשום/קצח/מלח גס (לקישוט)
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את המלח, הגבינה (או ממרח סויה) וחמאת הבוטנים ומערבבים.
-
02.
מוסיפים לתערובת אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
-
04.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
05.
מזלפים עיגולים (או צורה אחרת) מהתערובת. בוזקים מעל שומשום, קצח, מלח גס או כל תבלין אחר שאוהבים.
-
06.
אופים כ-20 דקות, או עד הזהבה (זמן האפייה עשוי להשתנות בהתאם לתנור).
טיימר מופעל
הידעת?
הידעת? הבייגלה נשמר היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.