קיש חציל וגבינות
קיש על בסיס בצק פריך עם שילוב נפלא של תערובת גבינות עשירה וחציל צלוי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 8 מנות:
- מעט פלפל שחור טחון
- 5 ענפי טימין עדינים חתוכים גס מאוד, ללא השורש
לבצק:
- 1 חבילה קטנה של קמח תופח
- 200 גרם חמאת תנובה מרוככת
- 1 גביע יוגורט "יופלה" של תנובה בטעם טבעי, קר
- קורט מלח
למילוי:
- 1 חציל קטן
- 1 גביע קוטג' תנובה 5%
- 1 גביע "גבינה של פעם" של תנובה
- 1 גבינה לבנה 5% של תנובה
- 1 כוס פתיתי עמק למאפים של תנובה
- 100 גרם גבינת פיראוס צפתית מגורדת גס
- 1/2 חצי כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה מגורדת דק
- 2 ביצים
- 1 כף שטוחה של קמח תופח
- 2 קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
02.
מעבדים את כל מוצרי הבצק לבצק אחיד, יוצרים כדור ומעבירים לחצי שעה למקרר.
-
03.
מרפדים תחתית תבנית עם הבצק ובעזרת מזלג מחוררים בעדינות את הבצק.
-
04.
אופים 5 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
05.
צולים ומרככים את החציל מעל אש גלויה, מצננים, קולפים וקוצצים גס.
-
06.
מערבבים את חומרי המילוי והחציל לבלילה אחידה ויוצקים מעל הבצק.
-
07.
מפזרים את ענפי הטימין ואופים בתנור כ-30 דקות עד להשחמה קלה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים