פשטידת תפוחי אדמה ופטריות | השף הלבן

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

הפשטידה הטעימה הזו מתובלת בפשטות רבה: מלח, פלפל, חרדל וריחן. השילוב המוצלח של המרכיבים השונים הוא זה שמעניק לה את הטעם הנפלא.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • גליל (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים מעדנות מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 300 גרם פטריות שמפיניון בינוניות פרוסות
  • מלח ופלפל
  • 750 גרם תפוחי אדמה מבושלים או אפויים בקליפתם, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כפית אבקת חרדל (עדיף חרדל אנגלי)
  • 1 כף ריחן טרי קצוץ
  • 100 גרם פטה כבשים 20% מפוררת
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה
  • 1 ביצה גדולה
גודל תבנית: פשטידה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים מגליל הבצק מלבן שרוחבו 25 ס"מ ואורכו 34 ס"מ ומרדדים אותו לריבוע של 37x37 ס"מ. מרפדים בעלה הבצק תבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס"מ ובעומק 4-

  • 02.

    5 ס"מ. מהדקים את עלה הבצק לתחתית ולדפנות וחותכים את העודפים (אפשר לנצל אותם להכנת חטיפים אפויים). מחוררים את התחתית במזלג, מהדקים אל הבצק נייר אפייה ושומרים במקרר עד שהמלית מוכנה.

  • 03.

    ממסים 25 גרם חמאה במחבת גדולה מעל להבה גבוהה ומטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערה. ממסים במחבת את החמאה הנותרת ומוסיפים את תפוחי האדמה. מתבלים במלח, בפלפל ובחרדל ומערבבים מעל להבה בינונית במשך 4-3 דקות בלי למעוך את תפוחי האדמה. מוסיפים את תפוחי האדמה לפטריות, מוסיפים ריחן ומערבבים בזהירות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). אופים את קלתית הבצק עם כיסוי הנייר במשך 15 דקות עד שהיא מזהיבה. מסירים את הנייר ומצננים 5 דקות. מנמיכים את חום התנור לקצת פחות מבינוני (170 מעלות).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מפזרים את תערובת תפוחי האדמה והפטריות בקלתית. זורים למעלה חצי מכמות הגבינה ויוצקים שמנת טרופה עם ביצה. זורים את הגבינה הנותרת. אופים במשך 30 דקות עד שהמלית מתייצבת ומתחילה להזהיב. מגישים פושר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)