פשטידת ירקות ירוקים
פשטידת ברוקולי ותרד במרקם מעודן, שיכולה לשמש כמנה עיקרית צמחונית. מגישים עם רוטב עגבניות ופלפלים, שמוסיף טעם וצבע.

המרכיבים ל 8:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 300 גרם (3 כוסות) פתיתי ברוקולי מוקפאים / ברוקולי קצוץ במעבד מזון
- 100 גרם (7 מדליונים) תרד טחון - מופשר
- 5 ביצים גדולות
- 1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה
- ½ כוס משקה שקדים "תנובה"
- ¼ כוס עלי כוסברה קצוצים
- 1 כפית כוסברה (זרעים) טחונה
- מלח ופלפל
- ½1 כוסות פסאטה (רסק עגבניות בסגנון איטלקי) או קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות משומרות במיץ טבעי
- 1 פלפל אדום קלוי כבוש בחומץ קצוץ דק
- 2 כפות מחומץ הכבישה של הפלפל
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית סוכר
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ במעט משמן הזית. מחממים את יתרת השמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את פתיתי הברוקולי, ומטגנים תוך ערבוב במשך 5 דקות עד שהם מפשירים ומתחממים היטב. מוסיפים את התרד המופשר, ומערבבים במשך 3-2 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים את הביצים בקערה גדולה. בוללים את קמח תפוחי האדמה במשקה השקדים, ומוסיפים לביצים יחד עם עלי הכוסברה. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות, מתבלים בכוסברה טחונה, במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) במשך 30 דקות, עד שמרכז הפשטידה יציב למגע.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים, מכינים את רוטב העגבניות והפלפלים. מערבבים את כל המצרכים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה - בלי כיסוי - במשך 10 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים את הפשטידה עם הרוטב.
טיימר מופעל