פשטידה עם פטריות ובצל
מתכון נפלא של פשטידה עם פטריות ובצל לשפים מתקדמים שתוכלו להכין עם בצק עלים מוכן. מנה מושלמת לשבועות או כארוחת ערב בכל ימי השנה

המרכיבים ל 10 מנות:
- בצק עלים מוכן
- שלוש סלסלות פטריות שמפיניון (אפשרי גם 2 סלסלות)
- 2 בצלים גדולים
- 1 קופסה של שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 ביצה
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית בזיליקום יבש
- פלפל
- מלח
- 1 כף שטוחה של אבקת מרק עוף (פרווה)
- 1/2 כוס של גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבצק בטמפרטורת החדר.
-
02.
חותכים את הפטריות לקוביות ואת הבצל לפרוסות.
-
03.
שמים על האש את הפטריות והבצל בסיר עם מעט שמן זית.
-
04.
על אש בינונית ל 5 עד 10 דקות ומערבבים מדי פעם . חשוב מאוד לסנן את הפטריות והבצל מהנוזלים אחרי שמורידים מהאש
טיימר מופעל
-
05.
משמנים תבנית אפיה ובודקים שהבצק מופשר מספיק כדי שיהיה אפשר לרדד אותו.מרדדים מעט את הבצק על נייר אפייה ואז מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים.
-
06.
שמים בקערה את הפטריות והבצל יחד עם הפלפל, מלח, שום ובזיליקום ואבקת המרק.
-
07.
מערבבים את הכל, ומניחים את התערובת על הבצק ומוסיפים את השמנת לבישול ולאחר מכן לקשקש את הביצה ולהוסיף לתערובת. לבסוף מפזרים את פתיתי הגבינה הצהובה.
-
08.
אופים 45 דקות על 200 מעלות תלוי בסוג של תנור האפייה.
טיימר מופעל