פשטידה עם גבינות ועגבניות
פשטידה נמוכה מהירת הכנה על בסיס פירורי לחם בשילוב גבינות, ריחן, תבלינים ועגבניות.
המרכיבים ל12:
- ⅓ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית שום גבישי
- מלח לפי הטעם
- 24 עגבניות שרי חצויות לרוחבן
- 200 גרם פירורי לחם מהסוג הגס יותר (פירורי לחם לציפוי או פנקו)
- 75 גרם גרם גבינת עמק מגוררת
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פתיתי פפריקה מעושנת
- 100 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
- 2 ביצים גדולות
- 50 גרם גבינת עמק מגוררת
- 2 כפות דחוסות עלי ריחן טריים קצוצים דק
- קליפה מגוררת מחצי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב בחמאה תבנית מלבנית 23x30 ס"מ (רצוי תבנית זכוכית או קרמיקה שמתאימה להגשה). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
02.
מערבבים יחד בקערה פירורי לחם, גבינת עמק מגוררת, מלח ופפריקה מעושנת. מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד שהחמאה נספגת בפירורים. מעבירים ¾ כוס מתערובת הפירורים לקערה שנייה ושומרים לציפוי. מפזרים את תערובת הפירורים הנותרת על תחתית התבנית המשומנת ומהדקים קלות. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את המלית. טורפים יחד גבינת שמנת, שמנת, ביצים, גבינת עמק מגוררת, ריחן, קליפת לימון, פלפל ומעט מלח (זכרו שציפוי הפירורים מכיל כמות גדולה של גבינות שמוסיפות לו מליחות). יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים האפויה. מסדרים את העגבניות החצויות על המלית בשמונה שורות (6 חצאים בשורה), כשהצד החצוי כלפי מעלה.
-
04.
מערבבים את פתיתי הפרמזן עם כוס הפירורים השמורה, וזורים על פני כל הפשטידה.אופים במדף האמצעי של התנור החם במשך 20 דקות או עד שציפוי הפירורים מזהיב והמלית מתייצבת. מצננים מעט, וחותכים לריבועים או למלבנים בגודל הרצוי. מגישים חם או פושר.