קלצונה במחבת מבצק גבינה לבנה
קבלו מנה מפנקת במיוחד! בצק קלצונה מושלם עם גבינה לבנה שכולם אוהבים
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
מצרכים לבצק:
- 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
- 1.5 כוסות קמח לבן תופח (או קמח לבן רגיל עם כפית אבקת אפיה)
- 1 כף חומץ – לא לוותר!
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- פתיתי עמק / פתיתי מוצרלה השף הלבן / פתיתי טריו השף הלבן
להברשה:
- 20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן זית מעורבב עם כפית פסטו
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים של הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. אם צריך, אפשר להוסיף מעט קמח.
-
02.
מחלקים את הבצק ל-4 וכל חלק מגלגלים לכדור על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול, ממלאים בגבינה ומקפלים כמו קלצונה.
-
03.
מחממים מחבת היטב בלי שמן ומטגנים את הקלצונה מצד אחד, הופכים, מורחים בחמאה והופכים שוב עד שהופכים לשזופים וזהובים.
-
04.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים