מתכון מאפה פילו יווני עם תרד, בצל סגול וחומוס לחג השבועות | השף הלבן

מאפה פילו יווני עם תרד, בצל סגול וחומוס

מאפה פילו שיביא את יוון אליכם הביתה! מתכון קל ומהיר למאפה מיוחד ומרשים עם תרד, חומוס, בצל סגול וגבינת פטה שיוצרים יחד שילוב טעמים מושלם.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון מאפה פילו יווני עם תרד
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 1/2 חבילה (250 גרם) בצק פילו "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 1 שקית (800 גרם) לקט טברנה יוונית "סנפרוסט"
  • תרסיס שמן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • כף רסק עגבניות
  • 3/4 כוס מים
להגשה:
  • 1/2 חבילה (125 גרם) פטה עיזים 16% "פיראוס" חתוכה לקוביות בינוניות
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן
  • 1/3 כוס עלי בזיליקום ונענע ללא הגבעולים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שקית הלקט, מערבבים ומוסיפים את התבלינים, קליפת הלימון ואת כף רסק העגבניות.

  • 02.

    מערבבים ומוסיפים 3/4 כוס מים, מבשלים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים ומצננים. לאחר הצינון חשוב לסנן מנוזלים עודפים.

  • 03.

    בתבנית עגולה ומשומנת מניחים עלה פילו, מרססים בשמן ומניחים עוד עלה. חוזרים על התהליך עם 5-6 עלים ומרססים שמן זית מעל על העלה העליון.

  • 04.

    "מכווצ'צ'ים" את שולי העלים לצורת התבנית כך שנוצרת מעין מסגרת.

  • 05.

    מניחים בתוך התבנית את התבשיל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-25-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מוציאים את המאפה מהתנור ומפזרים מעל עגבניות מיובשות, בזיליקום, נענע וקוביות פטה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.