לחם גזר וזיתים | השף הלבן

לחם גזר וזיתים

הלחם הזה מכיל המון דברים טובים: גזר, בצל ירוק, שמן זית, קמח כוסמין, זיתים ותבלינים. הוא רך, וצבעוני וטעים מאוד.

לחם גזר וזיתים מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם גזר וזיתים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים לכיכר באורך 36 ס"מ:

  • 150 גרם גזר גמדי מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כפית אבקת קארי
  • ½ כפית כמון טחון
  • 2 כפות סוכר
  • מלח
  • ½2 כוסות (315 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • כ־½ כוס (125 מ"ל) מים
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
  • 150 גרם זיתים מגולענים וקצוצים גס (תערובת של קלמטה, זיתים שחורים וזיתים ירוקים)
  • שמן זית נוסף לשימון וגרגרי כמון לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים את הגזרים בצלחת גדולה שמתאימה לבישול במיקרוגל, מטפטפים עליהם כף מים ומבשלים במיקרוגל בעוצמה מלאה במשך 10-8 דקות עד שהם רכים מאוד. מערבבים פעמיים במהלך הבישול. מצננים מעט, ומרסקים את הגזרים במזלג לחתיכות קטנות. מתבלים בקארי, בכמון, בכפית סוכר ובמעט  מלח ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מנפים קמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים ואת שארית הסוכר ומערבבים. מוסיפים את חתיכות הגזר, שמן, כפית מלח ורבע כוס מים, ומתחילים ללוש. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שנוצר בצק רך וקצת דביק. לשים לבצק רך וגמיש (כ־8 דקות). לקראת הסוף מוסיפים את הבצל הירוק ולשים רק עד שהוא מתפזר בבצק בצורה אחידה. מוציאים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו פעם אחת בקערה, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    משמנים לוח חיתוך גדול או גיליון של נייר אפייה במעט שמן זית. הופכים עליו את הבצק, ומשטחים אותו בכפות ידיים משומנות למלבן של 36x24 ס"מ. מפזרים את הזיתים ומהדקים אותם אל הבצק. מגלגלים את הבצק לגליל מהודק שאורכו 36 ס"מ. מעבירים את גליל הבצק לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון). מברישים את כיכר הבצק במעט שמן זית. חורצים כמה חתכים לרוחב הכיכר וזורים עליה גרגרי כמון. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 35-30 דקות. מצננים חצי שעה לפחות לפני שפורסים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)