חלה לשבת בעשר דקות
חלה לשבת ב- 10 דקות הכנה בלבד
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 חלות:
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 17 גרם שמרים יבשים או קובית שמרית
- 1/2 כוס סוכר - אפשר 3/4 כוס סוכר לחלה מתוקה
- 2 ביצים
- 1 ו3/4 כוס מים פושרים - עד 2 כוסות
- 1/2 כוס שמן
- כף מלח
- 1 ביצה לקישוט
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
-
02.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
טיימר מופעל
-
03.
משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים וקולעים צמה
-
05.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
-
06.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית).
טיימר מופעל
-
07.
מצננים על רשת ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים