תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
מתכון מושלם לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות בעל טעם מעודן שמכינים ב-20 דקות, מתאים כמנה ראשונה או ארוחת ערב קלילה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
- כפית פלפל שחור
- כפית אגוז מוסקט
- גבינה צהובה פתיתי עמק
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
- חמאה של תנובה
- שקית רוטב פטריות
- קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות דק
- 1/2 1 גביע שמנת לבישול
- 1/2 כוס חלב תנובה
- כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה עד שמתרככות באופן חלקי.
-
02.
במקביל ממיסים בסיר חמאה, שופכים את הפטריות ומטגנים עם שקית רוטב הפטריות. מוסיפים את השמן ואת החלב. 3 מתבלים במלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כמה דקות.
-
03.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרובעת ושופכים את הרוטב. מפזרים מעל גבינה צהובה.
-
04.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות בערך כ-40 דקות עד שרואים שהגבינה מתחילה להישרף.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים