מתכון תפוח אדמה מוקרם שכולם אוהבים | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם

מאכל טעים ואהוד על כולם

מאת: קרן טל
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם

המרכיבים לתבנית:

  • תפוחי אדמה רצוי גם מתוק
  • 2 שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 קופסאות פטריות מכל סוג שאוהבים
  • חצי כוס קמח
  • שום
  • גבינה צהובה + בולגרית

הוראות הכנה:

  • 01.

     מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים. להכנת הרוטב:

  • 02.

    מטגנים שני שיני שום מעט ואז שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת ומבעבעת להוסיף את שאר שיני השום.

  • 03.

     זה הזמן לתבלן: מלח לפי הצורך, פלפל שחור. לאחר שתי דקות מכניסים את הפטריות ומנמיכים קצת את האש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים חמים..

  • 04.

    הקמח נותן סמיכות אז גם זה לפי הצורך. בערך חצי כוס קמח עם מים חמים מערבבים ושופכים לסיר עד שמגיע לרתיחה טובה.

  • 05.

     בינתיים מרפדים את התבנית עם גבינה ולשים את תפוחי האדמה.

  • 06.

    מרפדים את תפוחי האדמה בגבינה ואז לשפוך את המוקרם.

  • 07.

    מכניסים לתנור לחצי שעה. אפשר לקשט עם זעתר או פטרוזליה.

הכנת? כאן מדרגים
(63)