מתכון גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים | השף הלבן

גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים

פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה אפויות בשמנת וגבינות. מתאים כתוספת לדג ויכול להוות מנה עיקרית לצמחונים. מנה קלאסית מהמטבח הצרפתית, פשוטה ומעודנת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה וגבינת עיזים

המרכיבים ל12 מנות / תבנית בגודל 28X22 ס"מ:

  • 9 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות (מומלץ במנדולינה)
  • 1 כף עלי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט חמאת "תנובה" לשימון התבנית
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 גליל גבינת פרומעז "קולאז’" פרוס
  • 50 גרם פתיתי פרמז׳ן “קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים פרוסות תפוחי אדמה ותימין. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

  • 03.

    מסדרים את הפרוסות בשכבות בתבנית משומנת בחמאה. יוצקים שמנת לכיסוי ואופים כשעה עד שהשמנת נספגת בתפוחי האדמה. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר.

  • 04.

    לפני ההגשה מניחים מעל עיגולי גבינה, מפזרים פרמזן ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(112)