קוגל אטריות מתוק
קוגל מתוק וטעים לימי שבת שכולם נמצאים ביחד
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 24 מנות / 2 תבניות צרות וארוכות:
- 400 גרם אטריות רחבות
- 3 ביצים
- 3 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מגוררים במגרדת גסה
- 100 גרם שזיפים יבשים קצוצים
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם אגוזי מלך או לוז
- 3 כפות קמח תופח מנופה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
- מעט מרגרינה לשימון תבניות
- 3 כפות גדושות סוכר
לקרמל:
- 200 גרם מרגרינה
- 3 כפות שמן
- 1/2 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את האטריות במי מלח לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים, מצננים ושמים בקערה.
-
02.
במחבת עמוקה ממיסים מרגרינה, שמן וסוכר, עד לקבלת קרמל מבעבע בצבע דבש כהה.
-
03.
יוצקים קרמל על האיטריות המבושלות ומערבבים עד שכל האטריות מתכסות בקרמל.
-
04.
טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות.
-
05.
מערבבים ומוסיפים שאר המצרכים לפי הסדר, תוך כדי בחישה עדינה.
-
06.
משמנים את התבניות במעט מרגרינה קשה, יוצקים את עיסת האטריות ואופים שעתיים עד שלוש בחום נמוך של 150 מעלות עד לקבלת גוון חום.
הכנת? כאן מדרגים