ריזוטו פתיתים עם טריו גבינות
תשכחו מכל מה שחשבתם על ריזוטו: רחלי קרוט לקחה את המנה האהובה מהמסעדות, והכינה אותה עם פתיתים ופתיתי טריו שמשתלבים יחד למנה קרמית ומיוחדת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
עיצוב: רחלי קרוט
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 10 שיני שום קלופות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3/4 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק בצל – לא חובה
- 3 ו-1/4 כוסות מים רותחים
- 10 ענפי עירית
- עלים מ-2 ענפי טימין
- 1 שקית פתיתים מכל סוג וצורה שאוהבים
- 1/3 שקית (100 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
גודל תבנית: סיר רחב ונמוך
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את השום לפרוסות או קוצצים לקוביות.
-
02.
בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את השום במשך 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, אבקת בצל ומים ומבשלים במשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים עירית קצוצה ועלי טימין ומערבבים.
-
05.
מוסיפים את הפתיתים ומבשלים יחד על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד שהפתיתים רכים לגמרי.
טיימר מופעל
-
06.
אם צריך אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים העיקר שיצא יותר רך ממה שאתם אוהבים כי הרוטב עוד מתייצב כשהוא מצטנן בחוץ.
-
07.
ב-2 דקות האחרונות מוסיפים פתיתי טריו, מערבבים ומגישים חם חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים