ניוקי טריקולור ברוטב שמנת ופרמז'ן של תומר אומנסקי
לכבוד החג הכי צבעוני שיש – פורים, תומר אומנסקי בחר להכין ניוקי תפוחי אדמה בשלושה צבעים. את המנה עוטף רוטב שמנת פרמזן עשיר ומפנק.
המרכיבים ל8 מנות:
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה
- 2 ביצים L
- 2-3 כוסות קמח (240-420 גרם)
- 1.5 כוסות קמח אקסטרה לאחר תוספת הירקות (סלק, תרד, בטטה)
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- בטטה שלמה אפויה
- סלק שלם אפוי
- חבילת תרד (200 גרם)
- 20 גרם חמאה תנובה
- מלח ופלפל
- 250 מ"ל שמנת לבישול 15% של השף הלבן
- 2 כפות שמן זית
- בצל ירוק
- פתיתי גבע פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
נחמם תנור על 190 מעלות טורבו.
-
02.
במגש עם נייר אפייה נאפה תפוחי אדמה, בטטה וסלק עד לריכוך.
-
03.
שימו לב, הבטטה תהיה מוכנה תוך כ40 דק, תפוחי האדמה כשעה והסלק יכול להיאפות גם שעה וחצי. מומלץ לבדוק עם קיסם האם הירק התרכך. בכללי אני אוהב לאפות את הירקות על מצע מלח גס שאני מפזר על נייר האפייה וכך הוא סופח את נוזלי הירק.
-
04.
נקלף את כל הירקות.
-
05.
בקערה גדולה נמעך את תפוחי האדמה עם מועך פירה לפירה חלק, נוסיף ביצים, מלח, פלפל וקמח ונערבב עד לקבלת תערובת סמיכה ויציבה.
-
06.
נחלק את התערובת בין שלוש קערות.
-
07.
לקערה הראשונה נוסיף בטטה שמעכנו.
-
08.
לקערה השנייה נוסיף סלק קלוף וטחון.
-
09.
לקערה השלישית נוסיף תרד שטחנו. את התרד לפני הטחינה נטגן במחבת עם חמאה מלח ופלפל עד לריכוך העלים.
-
10.
נערבב יחד את כל החומרים בקערות ונוסיף קמח במידת הצורך (כחצי כוס לכל קערה), אנחנו צריכים להגיע למצב שיחסית קל לפזר קמח על משטח העבודה ולגלגל את מסת הניוקי.
-
11.
ניקח כף גדושה מהתערובת, נניח על משטח מקומח, נגלגל לגליל ועם סכין או קלף נחתוך לניוקי בגודל בינוני. נוודא שהניוקי מקומחים היטב ולא נדבקים אחד לשני.
-
12.
בסיר גדול נרתיח כ-5 ליטר מים ו5 כפיות מלח ונבשל כל פעם סוג אחר של ניוקי, מהרגע שהניוקי צפים במים נבשל שלוש דקות ונסנן. (אני מוציא את הניוקים עם מסננת קטנה כדי לא להחליף מים כל פעם, ברגע שאני מעביר אותם לקערה אני שם מעט שמן זית ומערבב כדי שלא ידבקו)
-
13.
במחבת גדולה נמזוג שמן זית, נעביר את כל הניוקי שלנו אליה ונטגן אותם כשלוש דקות, לאחר מכן נוסיף את השמנת לבישול ומעט ממי הבישול של הניוקי, נערבב ונבשל כחמש דקות.
-
14.
נטעם, נתקן תיבול ולבסוף נוסיף מעט בצל ירוק חתוך ופתיתי פרמז'ן.