קציצות טבעוניות, אפויות של כרובית ואפונה בתיבול הודי
קציצות ספייסיות מלאות תבלינים. נפלאות ישר מהתנור (אפשר גם לטגן) או בכריך
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל25-30 יחידות:
- 1 כרובית סנפרוסט
- 1 תפוח אדמה מבושל קלוף
- 1/2 כוס אפונה סנפרוסט
- 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה"
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1/3 כפית כמון טחון
- 1 כפית מחוקה אבקת קארי
- קורט פפריקה חריפה (לא הכרחי)
- 3-4 כפות כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל
- 2 כפות קמח חומוס
- שמן זית לשימון הידיים
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הכרובית במים רותחים 5-7 דקות עד שהיא מתרככת אך עדיין מוצקה ולא מתפרקת. מסננים היטב.
טיימר מופעל
-
02.
מגררים את הכרובית ותפוח אדמה במגררת גסה או לחילופין קוצצים במעבד מזון בפולסים עד שהם קצוצים דק (אך לא הופכים לעיסה). שמים בקערה.
-
03.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים למעט קמח חומוס ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לעיסה אחידה.
-
04.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה. מכינים קערית עם שמן זית. משמנים את הידיים (חוזרים ומשמנים במהלך העבודה), יוצרים קציצות קטנות, שטוחות מעט, מהתערובת ומניחים בתבנית. אופים כ 35 דקות עד שהקציצות מזהיבות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים