קציפת תותים משגעת – כשר לפסח
קינוח פרווה יפהפה, קליל וטעים, נפלא לסיום ארוחת חג כבדה.
המרכיבים ל10:
- ¼ כוס (60 מ"ל) מים
- 14 גרם ג'לטין
- 400 גרם תותי שדה
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- 3 כפות סוכר
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 2 גביעים (2x125 גרם) מעדן סויה BIO תות "תנובה"
- 1 מכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת "השף הלבן"
- לעיטור: 5-4 תותים יפים, עלי נענע קטנים
הוראות הכנה:
-
01.
4pt 0cm
-
02.
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:
-
03.
0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
-
04.
יוצקים את המים לקערית שמתאימה לבישול במיקרוגל, וזורים עליהם את הג'לטין. משהים 10 דקות, עד שהג'לטין תופח וסופח לתוכו את כל המים.
טיימר מופעל
-
05.
שוטפים ומייבשים את התותים, ומסירים את העוקצים. קוצצים את התותים, ומרסקים אותם למחית חלקה בבלנדר או במעבד מזון יחד עם סוכר הווניל, הסוכר וקליפת הלימון. מעבירים את המחית דרך מסננת ניילון לתוך קערה, מוסיפים את מעדן התות וטורפים היטב.
-
06.
ממיסים את הג'לטין המרוכך במיקרוגל (30-20 שניות), ובוחשים לתערובת צלולה לגמרי. מוסיפים לג'לטין 4-3 כפות מתערובת התות, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הג'לטין לתוך תערובת התות בזרם דק, וטורפים היטב לתערובת אחידה. מניחים לתערובת לעמוד עד שהיא מסמיכה מעט.
-
07.
מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת רכה, ומקפלים אותה לתוך תערובת התות. מחלקים את הקציפה בין 10 קעריות הגשה, כוסות או גביעים, מכסים ומקררים במשך 3 שעות לפחות, עד שהקציפה מתייצבת. לפני ההגשה מעטרים בתות ובעלי נענע קטנים.טיפ: אפשר להחליף את התותים בפטל שחור או באוכמניות (טריים או מוקפאים שהופשרו).