קונכיית קצפת, לוטוס ושוקולד
כמה אהבה! יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון רומנטי במיוחד לקונכיה עם הפתעות שלא ישאירו אף אחד אדיש

המרכיבים ל יחידה אחת:
- כף ממרח עוגיות קרמל / ממרח שוקולד / ריבת תות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
- כף אבקת סוכר
- 1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים על משטח העבודה את גליל הבצק וקורצים בעזרת הרינג 3 לבבות. לב אחד שמים בתבנית על נייר אפיה.
-
02.
את 2 הלבבות הנותרים מסדרים אחד על השני ובעזרת צלחת קטנה קורצים חור, או שמסמנים עם סכין וקורצים את הבצק על מנת ליצור מסגרת גבוהה יותר למאפה.
-
03.
את המסגרת מניחים על הלב השלם שנמצא בתבנית. מברישים בביצה ואופים 170 מעלות עד הזהבה. מצננים.
-
04.
לאחר אפייה: מועכים מעט את שכבת הבסיס בצורה ידנית.
-
05.
במרכז הלב מורחים ממרח שוקולד או כל ממרח אהוב אחר.
-
06.
לקישוט: מקציפים שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יפה וסמיכה.
-
07.
מזלפים את הקצפת מעל ומקשטים בתותים, שוקולדים וסוכריות